Medi ambient

municipal

medi ambent

Castelló neteja l'àrea de la Rubina de la flora exòtica

S'elimina l'ungla de gat i el plomall de la pampa, i també es talla el pi blanc, que tot i ser autòcton no és al seu lloc

L'Ajuntament de Castelló d'Empúries ha reprès aquesta setmana les tasques de neteja d'eliminació de la flora exòtica al sector de la platja de la Rubina. Durant quinze dies un equip de cinc persones de la Fundació Altem, contractat específicament per a aquesta tasca des de l'Ajuntament, retira manualment els exemplars d'ungla de gat i de plomall de la pampa, dues espècies exòtiques que s'han escampat i multiplicat a tota aquesta àrea després d'haver estat introduïdes amb finalitats ornamentals a jardins particulars. També es procedeix a suprimir l'excés d'exemplars de pi blanc, que, tot i que en aquest cas es tracta d'una espècie autòctona, no és l'arbre que correspon a aquesta zona.

Les tasques d'eliminació d'aquesta flora invasora en aquest sector es van iniciar fa uns anys a la zona més propera al mar i continuen ara a la part més interior de les dunes.

Ramon Fortià, tècnic de medi ambient de l'Ajuntament, explica que en aquests quinze dies la previsió és que l'equip de la Fundació Altem aconsegueixi netejar una superfície d'uns 120.000 m² dels excessos d'aquesta vegetació exòtica. Mantenint les actuacions a aquest ritme, es considera que el conjunt de la platja de la Rubina podria quedar net de vegetació forana en un termini de cinc a sis anys.

A diferència d'altres anys, però, durant els quals el finançament d'aquestes neteges era subvencionat des de la conselleria d'Agricultura de la Generalitat, Esther Piris, regidora de medi ambient, recalca que enguany no s'han atribuït aquestes subvencions i és el municipi el que assumirà, per voluntat pròpia, el cost dels treballs, que serà d'uns 6.000 euros. Piris hi afegeix que, encara que en sentit estricte no correspondria a l'Ajuntament finançar aquests treballs, s'ha volgut fer aquest esforç tenint en compte que es tracta d'una àrea que forma part del Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà i que en certa manera ha estat una mica oblidada.

LA XIFRA

120.000
m² de terreny
es preveu netejar en quinze dies al sector de la platja de la Rubina, que quedaria net en cinc anys.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.