Visita dels alumnes de l'Escola Taller de l'Espluga a les instal·lacions ambientals de la comarca

Els alumnes de l'Escola Taller de l'Espluga de Francolí han estat visitant durant la setmana instal·lacions ambientals de la comarca, que són gestionades pel Consell Comarcal de la Conca de Barberà. Aquesta és una activitat que es troba dins el Pla d'Activitats d'educació ambiental del Consell.

Primerament, la vintena d'alumnes de l'Escola Taller espluguina es van dirigir al centre comarcal de tractament de residus municipals de la Conca de Barberà, per observar com es gestiona un dipòsit controlat i una planta de compostatge i comprovar què se'n fa, del rebuig i de la matèria orgànica que generem a les nostres llars. Després de la visita, es van reunir a l'aula d'educació ambiental, on van emplenar un dossier sobre la visita realitzada, en què havien mostrat molt d'interès.

Dijous, els mateixos alumnes, van visitar l'estació depuradora d'aigües residuals de l'Espluga de Francolí. En aquesta visita van poder veure com es gestionen les aigües residuals del municipi on viuen i se'ls va explicar els processos de nitrificació i desnitrificació, així com el funcionament electromecànic de la planta.