Medi ambient

La zona volcànica de la Garrotxa passa la revàlida del turisme sostenible

Un auditor d'Europarc analitza el programa amb el qual es vol renovar la carta per tercera vegada

El parc garrotxí va ser el primer a obtenir l'acreditació

La Carta Europea de Turisme Sostenible és un segell de garantia que atorga l'agrupació de parcs natural Europarc i, com tota marca de qualitat, necessita una auditoria periòdica. El Parc de la Zona Volcànica de la Garrotxa va ser el primer a l'Estat espanyol a obtenir aquesta certificació i ara li torna a tocar auditar, i ho fa per tercera vegada, si les accions aprovades en el pla anterior s'han dut a terme d'acord amb els paràmetres d'un turisme respectuós amb l'entorn, gens massificat i fonamentat en la qualitat de l'oferta. Les altres dues vegades va renovar la certificació i ara res no fa pensar que no sigui així.

L'auditor d'Europarc està avaluant aquests dies la trajectòria d'aquest projecte i la proposta d'actuacions per al període 2016-2020. També comprova la participació dels diferents agents del territori en aquest treball de renovació.

L'auditoria consisteix en un programa de visites per conèixer iniciatives que s'han treballat d'acord amb els postulats de la carta. Entre altres, es du a terme la visita a l'espai museístic del volcà Montsacopa, el futur ecomuseu de la Vall d'en Bas o la ruta interpretativa del Boscarró, i es donen a conèixer els detalls del projecte Cultour. Hi participen els responsables dels agents públics i privats implicats.

L'auditor també s'ha reunit amb els representants de la cinquantena d'empreses garrotxines que operen en l'àmbit del parc i que estan en procés d'acreditació. N'elaborarà un informe que trametrà al comitè d'avaluació de la federació, que farà públic el dictamen a la tardor.

LA DATA

06.2001
és el mes en què
el Parc Natural de la Garrotxa es va adherir a la Carta Europea de Turisme Sostenible.

LA XIFRA

3
vegades
ha passat l'auditoria de la federació Europarc, comptant-hi l'actual, per renovar la carta.

Més d'un centenar d'espais

La Carta del Turisme Sostenible s'aplica a un total de 144 espais naturals de tot Europa, de disset països. De tots aquests, 42 són a l'Estat espanyol i quatre a Catalunya. El Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa va ser el primer de tot l'Estat a acreditar-se, el juny del 2001. Amb la carta, tots es comprometen a desenvolupar un programa de bones pràctiques relacionades amb el turisme sostenible.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia