Medi ambient

Medi ambient

Detecten una nova espècie que nidifica al delta del Llobregat

Entitats naturalistes han detectat que una espècie d'au ha nidificat per primer cop al delta del Llobregat. Es tracta del picot garser petit o picotet, que a Catalunya està establert principalment a les conques dels rius Muga, Fluvià, Ter, Tordera i Besòs, i que per primer cop s'ha trobat a la pineda de la Pava, a Gavà.

L'octubre del 2014, els col·lectius ecologistes Depana i SOS Delta del Llobregat van promoure una marató ornitològica al delta del Llobregat, una activitat oberta al públic en què un grup va detectar un exemplar de picotet a una pollancreda de la pineda de la Pava, una zona que no està protegida com altres espais naturals del delta. Era el primer cop que aquesta espècie es trobava a la plana deltaica i durant el 2015 els voluntaris van poder observar fins a dos exemplars més en aquesta pineda. Es va observar una còpula però no es va poder constatar la seva reproducció.

La passada primavera, el seguiment dels voluntaris i afeccionats va permetre assegurar que una parella havia instal·lat un niu a la pineda i que la reproducció havia tingut èxit, ja que va aparèixer un jove mascle al juny.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia