Medi ambient

medi ambient

prevenció

Tractaments biològics en la vegetació de Celrà

Una de les novetats ha estat la distribució de 2.500 marietes en contra del pugó

L'Ajuntament de Celrà aposta per l'ús de productes biològics per fer tractaments en la vegetació de diverses zones del municipi i substituir així la utilització de pesticides i herbicides. A més, una de les novetats d'aquest any ha estat l'ús de marietes per combatre el pugó.

Concretament, durant aquest mes de juliol s'han fet tractaments en diverses zones amb tres productes biològics: un insecticida biològic per a larves, amb què el consistori preveu que hi hagi “una forta disminució de plagues”, ja que evita les condicions per a la reproducció del pugó, de les erugues, etc.; un netejador de melasses que s'aplica després de mullar la vegetació i que “potencia la penetració de caldos estimulant les defenses de la planta” vers les plagues i que, a més, té un efecte dissolvent i netejador de melasses, i el fitofortificant biològic Quinten Forte, que actua com “a protector natural contra l'oïdi i els insectes xucladors”, com ara el pugó, la mosca blanca i els àcars.

A banda, s'han dipositat 2.500 marietes en 250 arbres del municipi. Amb aquest mètode, que també s'ha emprès en altres municipis darrerament, s'utilitzen organismes vius a fi de controlar les poblacions d'un altre organisme sense necessitat d'aplicació de productes fitosanitaris. Aquest tractament no té cap tipus d'afectació en el medi ambient ni en les persones i animals.

La regidora de Medi Ambient de Celrà, Eulàlia Ferrer, ha fet una valoració molt positiva d'aquests nous productes i tractaments amb elements biològics per així deixar d'utilitzar-ne d'altres com ara els pesticides o herbicides, que són molt contaminants i afecten la salut de les persones.

Pel que fa a les zones on s'han fet tractaments –informant-ne prèviament els veïns, destaca l'Ajuntament– es tracta de plàtans a la carretera de Palamós; Lagerstroemia al carrer Orriols, l'edifici Akasvayu i el carrer Ernest Lluch, til·lers de la plaça Catalunya i la plaça de l'Església; Acer platanoides del carrer Palagret fins a la bifurcació amb el carrer Pins d'en Ros, i Acer campestre del sector del CAP fins a la rotonda de Palagret i castanyers del carrer Bòbiles i paral·lel.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia