Infraestructures i serveis

trànsit

denúncia

Els veïns de l'N-340 porten al jutjat un presumpte tracte de favor a Abertis

El moviment veïnal reclama a la fiscalia que investigue la finalitat real de fer rotondes a l'N-340

Foment confirma que es bonificarà el pas per l'AP-7

El moviment veïnal de l'N-340 ha decidit recórrer a la justícia per aturar la construcció de rotondes al tram ebrenc de l'N-340 i aconseguir la gratuïtat de l'autopista AP-7. En aquesta línia, ahir van aportar documentació al jutjat d'Amposta perquè la fiscalia investigue un presumpte tracte d'influències en la renovació del contracte de concessió de l'autopista. La sentència del Tribunal Superior de Justícia de Madrid que permet a Abertis cobrar una indemnització de l'Estat per la caiguda del volum de trànsit a l'autopista és un dels documents presentats pel moviment veïnal a la justícia, així com la carta que han rebut del Ministeri de Foment en què els exposa que s'aplicaran bonificacions a l'AP-7 seguint el model implantat a Girona. “Les denúncies que ja havíem presentat a la fiscalia perquè investigués un presumpte tracte de favor a la concessionària de l'autopista van quedar aturades; la fiscalia, però, ens va demanar que aportéssem més documentació quan fos possible i ara pensem que es constaten les nostres sospites”, va explicar el portaveu del moviment veïnal, Àngel Porres.

Els veïns sostenen que la construcció de les rotondes a l'N-340, que Foment manté que fa per motius de seguretat, té l'objectiu de forçar els vehicles a circular per l'autopista AP-7 i garantir-hi així un determinat volum de trànsit. “Per tal d'evitar que es repeteixen les indemnitzacions a la concessionària, planifiquen la limitació de velocitat a l'N-340 i prohibeixen el pas de camions, que forçosament hauran d'anar per l'autopista”, va dir Porres.

El Ministeri de Foment ha reconegut en una carta enviada divendres passat al president de la Federació d'Associacions de Veïns d'Amposta, Llorenç Navarro, que negocia amb la Generalitat l'aplicació de bonificacions a l'AP-7. “Per primera vegada en dos anys ens comuniquen el que faran”, va manifestar Navarro.

LA FRASE

L'Estat assegura uns beneficis a Abertis en desviar els vehicles pesants per l'AP-7 amb bonificacions
Àngel Porres
PORTAVEU DEL MOVIMENT VEÏNAL DE L'n-340

LA XIFRA

144
talls
de carretera han fet els veïns que reclamen la gratuïtat de l'AP-7 i rebutgen les rotondes a l'N-340.

“Estan destrossant l'N-340”

Els veïns de l'N-340 van dirigir ahir un missatge a Mariano Rajoy, que avui farà una visita a Catalunya. “L'administració perjudica els nostres interessos i diu que ho fa per la nostra seguretat; està destrossant l'N-340 i no inverteix en infraestructures a les Terres de l'Ebre”, va manifestar Navarro, que sosté que el territori té les mateixes infraestructures “que quan governava Franco”. El portaveu del moviment veïnal recrimina als polítics ebrencs que no facin la tasca de “fiscalització” que fan ells per aclarir un possible tracte de favor a la concessionària de l'autopista. Pel que fa a les mobilitzacions, els veïns continuaran amb els talls de carretera setmanals, que fan cada dijous.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia