Infraestructures i serveis

Municipal

Argentona rehabilitarà l'antic restaurant de les Ginesteres

El govern preveu convertir-lo en un centre de reunió per als veïns de la urbanització i instal·lar-hi una oficina d'atenció ciutadana

S'actuarà també a l'antiga piscina i vestidors, que s'enderrocaran

Argentona transformarà l'antic restaurant del veïnat de les Ginesteres –tancat des de fa sis anys– en un local social per als veïns. A més, aquestes antigues dependències, situades al costat de la zona esportiva de la urbanització, també acolliran una oficina municipal d'atenció ciutadana. Pel que fa a l'espai que queda just a tocar de l'antic restaurant, on ara mateix hi ha una piscina i uns vestidors que estan en desús i molt deteriorats, el govern també hi intervindrà enderrocant els vestidors i tapant i uniformitzant la piscina, deixant-hi un espai de què els usos es decidiran de la mà dels veïns. En total, s'actuarà en una superfície de prop de 4.000 metres quadrats.

Tal com va explicar la regidora de Cohesió d'Argentona, Susana López (PSC), abans de l'estiu està previst que comencin les obres d'enderrocament de l'edifici, així com la retirada de totes les estructures de fibrociment d'aquest espai. Serà llavors també quan està previst actuar a la zona de la piscina. Es calcula que aquests treballs costaran uns 58.000 euros.

Després, serà el torn de la rehabilitació de l'edifici, que inclourà els accessos, ja que es troba en una zona ensotada. L'Ajuntament calcula que s'hauran de destinar a aquesta part de l'obra uns 100.000 euros, aproximadament. Segons López, la intenció del consistori és que la conversió de l'antic restaurant pugui ser una realitat “durant el primer trimestre de l'any que ve”. La regidora també va manifestar la voluntat de procedir, “en un futur”, a arreglar les pistes esportives que es troben al costat de l'antic restaurant.

“Fa anys que aquest espai està abandonat”, va ressaltar la regidora, que hi va afegir que “actuacions com aquesta donen valor a la zona”. Per la seva banda, Xavier Sargatal, president de l'Associació de Veïns Sant Domènec de les Ginesteres, es va mostrar satisfet amb la proposta de l'Ajuntament. “Era una de les demandes que teníem, perquè aquella zona està molt deixada.”

El servei de correus

Aquest projecte es va donar a conèixer als veïns de les Ginesteres en un acte que va servir per abordar diversos temes que afecten el veïnat. Tal com va comentar Sargatal, un dels temes que es va posar sobre la taula va ser l'actual sistema postal del veïnat. Segons el president de l'associació, s'ha demanat al govern que intercedeixi amb Correus perquè es faci el repartiment casa per casa i no a la bústia general que en aquests moments hi ha a l'entrada de la urbanització, cosa per què el govern es va comprometre a lluitar.

Finalment, en aquesta reunió, també es van posar sobre la taula aspectes relacionats amb el veïnat de les Ginesteres, com ara la necessitat de reduir la velocitat dels vehicles, la millora de la seguretat o alguns aspectes de la recollida de la brossa porta a porta.

LA XIFRA

4.000
metres quadrats
de superfície ocupa l'espai on s'actuarà al veïnat de les Ginesteres d'Argentona.

LA FRASE

Fa anys que aquest espai està abandonat i actuacions com aquesta donen valor a la zona
Susana López
regidora de Cohesió d'argentona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia