Infraestructures i serveis

ferrocarrils

infraestructures

La Generalitat assumirà el cost dels nous accessos de l'estació de Premià de Mar

La partida s'hi inclou arran d'una esmena del PSC aprovada amb els vots en contra de JxSí

Està previst que els treballs comencin d'aquí a poc temps

La Generalitat haurà d'assumir els costos de fer els nous accessos a l'estació de tren de Premià de Mar. Aquesta circumstància ve produïda arran de l'aprovació de la vintena d'esmenes per al conjunt de la comarca que el PSC va aconseguir incloure als pressupostos de la Generalitat per aquest any i on hi ha inclosa l'assumpció del cost d'aquesta obra per part del govern. L'actuació té un import d'uns 320.000 euros, que inicialment seran avançats per l'Ajuntament. La diputada socialista al Parlament, la maresmenca Alícia Romero, va voler recordar que les accions aprovades –amb el vot en contra de JxSí– estaven encaminades, sobretot, a àmbits com ara “la salut i les infraestructures”. “Ara s'haurà de fer un seguiment per tal que el govern compleixi el seu compromís”, hi va afegir Romero.

Per la seva banda, l'alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch (CiU), va celebrar aquest anunci però va recordar que “aquests diners també s'haguessin pogut reclamar a altres administracions”. Pel que fa a les obres dels accessos a l'estació de tren de Premià de Mar, el regidor d'Urbanisme, Antoni Subirà (CiU), va confirmar que la direcció de Carreteres ja ha expedit el replanteig, un dels requisits que faltaven per tal que comencin les obres del pas subterrani de l'estació. “Ara només faltarà que l'empresa adjudicatària pagui les taxes pertinents”, va comentar el regidor, que es va mostrar esperançat que es compleixin les previsions i que es puguin iniciar els treballs d'aquí a ben poc.

A grans trets, aquest projecte consisteix en la recuperació del pas subterrani i l'ampliació de la vorera. A més, la plataforma Estació Premià també va poder aportar millores en el projecte de la intervenció, amb l'augment de l'amplada de l'escala del pas subterrani i compensant la supressió d'espai en aquell indret (previst per al pas de vianants en superfície) desplaçant el pas de vianants sobre la carretera N-II uns vint metres en direcció cap al Masnou.

LA XIFRA

320.000
euros
és l'import que costarà fer els accessos a l'estació de tren de Premià de Mar i que assumirà la Generalitat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia