Urbanisme

municipal

pla de govern

El govern de Rubí dissenya un centenar d'actuacions per millorar tres barris

El pla presentat a veïns de Ca n'Oriol, 25 de Setembre i Les Torres inclou la reforma i construcció de centres cívics

El cost total és de 3,4 milions d'euros

El govern de Rubí va presentar fa uns dies als veïns dels barris de Les Torres, Ca n'Oriol i 25 de Setembre la diagnosi i el pla d'accions que estan inclosos en el pla integral d'aquests tres barris i que preveu desenvolupar 99 projectes distribuïts en set eixos per a la seva transformació i desenvolupament. Moltes, com va explicar l'alcaldessa Ana María Martínez (PSC), són accions transversals per a les tres zones i que abasten els àmbits urbanístic, d'ocupació, atenció a les persones, innovació, comerç, medi ambient i habitatge. Martínez va assegurar que tots són projectes que “han de servir de palanca d'impuls i que es desenvoluparan a diferents velocitats, en funció de cada cas”.

Entre aquestes accions, destaquen un programa d'acollida de nova ciutadania, de formació per a adults, la realització d'un cens comercial, un estudi d'hàbits de compra, inversions en manteniment i la rehabilitació energètica d'edificis, entre d'altres.

El projecte s'ha fet a partir d'una diagnosi dels principals problemes de cada barri. A Ca n'Oriol s'hi ha detectat que l'urbanisme i l'aparcament són qüestions que han de millorar; a Les Torres s'hi han de fer accions per dinamitzar-hi el comerç i millorar-hi la percepció de seguretat; i al 25 de Setembre “és necessari millorar la imatge del barri, vertebrant-lo a través de l'associació de veïns i del club esportiu”, va dir Martínez. El pla disposa d'una dotació de 3,4 milions que, a parts iguals, finançaran la Diputació i el consistori. Aquest últim ja va destinar 865.000 euros del pla d'inversions per a una primera fase.

LA FRASE

Són projectes que han de servir de palanca d'impuls i es desenvoluparan a diferents velocitats
Ana María Martínez
ALCALDESSA DE RUBÍ

LA XIFRA

3,4
milions
és el que costarà el pla d'acció als tres barris, finançat al 50% entre l'Ajuntament i la Diputació.

Centres cívics i parc de Ca n'Oriol

El projecte integral inclou, a banda de les actuacions transversals per als tres barris, un conjunt d'accions específiques per a cada zona segons les mancances que s'hi han detectat. En el cas de Ca n'Oriol, hi volen potenciar el parc, redefinir-ne els usos, i també s'hi inclouen accions de promoció del comerç de proximitat i de reforma del centre cívic. Aquest és un tipus d'equipament que també volen impulsar al barri de Les Torres, on falta una seu d'activitats del districte que podrien instal·lar als antics cinemes. En aquest barri també s'hi desenvoluparà un projecte dinamitzador per als joves i activitats específiques a escoles. Finalment, al barri del 25 de Setembre s'hi farà un projecte pilot de promoció de l'esport, la reforma del club de futbol i del centre cívic. A més, també es preveuen un programa d'activitats comercials juntament amb una campanya de promoció del comerç proper al barri, així com accions a favor de la mobilitat sostenible.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia