Infraestructures i serveis

Municipal

Arenys de Munt tanca el conflicte de telefonia mòbil

Atura la demanda contra Movistar, que es compromet a iniciar les obres de l’antena, que funciona amb un grup electrogen

La companyia també ha demanat permís per instal·lar-ne una altra

Arenys de Munt sembla que veu el final del conflicte que manté amb la companyia telefònica Movistar des del 2011. En el darrer ple municipal el regidor de Comunicació, Josep Sànchez (ERC), va explicar que a darrera hora s’ha decidit aturar la demanda per incompliment de contracte a Movistar.

Segons el regidor, l’empresa ha presentat un nou projecte i s’ha compromès a començar al juliol les obres per fer arribar l’escomesa elèctrica a dalt del turó del cementiri on fa cinc anys va instal·lar de manera provisional l’antena que deixa de funcionar cada vegada que s’acaba el gasoil que fa anar el grup electrogen.

Les repetides queixes dels veïns que són clients de Movistar va portar l’Ajuntament a intervenir per exigir millores en el servei, tenint en compte que s’incomplia el conveni pel qual s’establia el lloguer dels terrenys municipals on hi ha l’antena i les millores a fer-hi. “Sembla que ara va de debò i compliran per millorar d’una vegada la cobertura al poble”, afirmava satisfet el regidor de l’àrea, que agraïa a la vegada el suport rebut dels grups de l’oposició.

Les obres haurien de començar a principi de juliol per posar l’antena definitiva que funcioni amb electricitat. No només això, sinó que la companyia ha demanat ja a l’Ajuntament el permís per instal·lar una segona antena, a l’altre costat del poble, al rial de Bellsolell, on també hi ha punts negres per l’orografia que deixen els clients sense senyal de telefonia. L’estructura es posarà en aquest cas als terrenys que ja té Movistar on ja té una estació de servei.

LA FRASE

Sembla que ara va de debò i compliran per millorar d’una vegada la cobertura al poble
Josep Sànchez
regidor de comunicació (ERC)

Subvencions per a empreses que contractin

Tots els grups municipals d’Arenys de Munt, a excepció del PP, han aprovat un seguit de subvencions per impulsar l’economia local en els propers mesos. La campanya vol impulsar la contractació de joves menors de 30 anys i persones més grans de 45 anys a empreses del municipi. També s’ha treballat en una línia d’ajuts per donar suport i modernitzar el teixit comercial. Les partides seran de 10.000 euros en cada cas i es reserven 7.500 euros per fomentar l’emprenedoria, a través del concurs que arribarà a la tercera edició però amb més dotació econòmica.

El regidor de Promoció Econòmica, Josep Sànchez, va destacar el treball conjunt amb el PDeCAT i el regidor del grup mixt, Josep Manel Ximenis, en l’elaboració d’aquestes bases per fomentar l’economia local. “Mirarem com funciona i si es pot ampliar per al 2018”, va dir Sànchez.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.