Medi ambient

Medi ambient

cas castor

Europa investigarà el finançament al Castor

La defensora del poble europeu accepta la reclamació de la Plataforma en Defensa del Sénia

El BEI va comprar bons per valor de 300 milions d’euros

La defensora del poble europeu investigarà el finançament del Banc Europeu d’Inversions (BEI) al magatzem de gas submarí Castor. Així ho ha comunicat a la Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia, que es va dirigir a la defensora del poble després de no obtenir cap resposta del BEI a la petició que li va fer el 2010. “El BEI va fer una mala inversió dels recursos públics, amb una inversió potent en un projecte que era insegur i sense fer cas de les veus que advertíem dels riscos de finançar aquest projecte”, manifesten des de la Plataforma en Defensa del Sénia.

La institució bancària va invertir en el Castor els primers project bond, un sistema de finançament que consistia a emetre deute vinculat a grans projectes en infraestructures, per tal de millorar la qualificació del deute del projecte. En concret, la garantia del BEI per al Castor va ser de 200 milions d’euros, que representava un 14% del deute, amb un percentatge que augmentava a mesura que s’amortitzava el deute. Després el BEI va comprar bons per valor de 300 milions d’euros per transmetre al mercat de capitals la seua confiança.

Per la seua banda, les primeres actuacions que farà la defensora del poble europeu seran una inspecció dels documents aportats per la Plataforma en Defensa del Sénia i reunir-se amb els serveis responsables del Banc Europeu d’Inversions.

La plataforma convoca assemblea

La Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia ha convocat per aquest vespre una assemblea a l’edifici dels Serveis Agraris d’Alcanar per informar la ciutadania de la paralització del projecte Castor anunciada pel govern de l’Estat. La plataforma valora positivament que l’Estat hagi decidit no reobrir el Castor, però considera una maniobra dilatòria que no es desmantellen les instal·lacions. En aquest sentit, el moviment social reclama que se segellen de manera immediata els pous que comuniquen la plataforma marina amb l’estructura geològica subterrània.

En l’assemblea s’informarà de la participació de la plataforma en el judici popular contra el Castor que tindrà lloc dissabte que ve a Barcelona i que organitza l’Observatori del Deute en la Globalització. Tot i que la promotora del Castor va cobrar la indemnització, els afectats pels sismes no han cobrat res.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia