Medi ambient

Medi ambient

El TSJC insisteix a la Generalitat que buidi Vacamorta

L’òrgan, en una resolució, rebutja els recursos del govern i l’empresa encarregada contra la sentència del Suprem

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha recordat a la Generalitat, en una interlocutòria, que el conseller de Territori i Sostenibilitat té “la clara” obligació des del 2014 de buidar les deixalles dipositades a l’abocador de Vacamorta –més de dos milions de tones des del 2003– després que el Tribunal Suprem confirmés que la llicència d’activitat del dipòsit de residus era il·legal.

En la resolució, avançada ahir per Ràdio Girona, el TSJC desestima els cinc recursos –dos, presentats per la Generalitat i tres, per l’empresa Recuperació de Pedreres SL– que sostenen la inviabilitat de buidar l’abocador, en termes econòmics i ambientals. Els magistrats, però, censuren aquest darrer argument i dictaminen que a la Generalitat “no li correspon interpretar quina actuació és més respectuosa amb el medi ambient” i que en fer-ho sembla que es “burla” de la decisió judicial, ja que fins ara l’administració no ha fet ni “una sola actuació enfocada a retirar ni una miserable tona”.

Altres fronts oberts

La Generalitat, a través d’una resolució de l’anterior conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, va decretar a finals del 2014 la suspensió de l’entrada de més residus a la instal·lació i l’ordre de cobrir el clot amb una capa de terra, fet que alhora ha desencadenat litigis de l’empresa concessionària contra la Generalitat, a qui reclama més de 40 milions, i contra l’alcalde, Salvi Casas, un dels que defensen que el dipòsit es pot buidar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia