Administracions

La Generalitat no es vol rendir amb Vacamorta

El Departament de Territori esgotarà la via judicial abans de treure una sola tona de deixalles del subsol de Vacamorta, segons informa ACN.

Després que el TSJC tombés tots els recursos interposats pel govern, el conseller Josep Rull ja ha avançat que ara portaran el buidatge de l’abocador davant del Suprem. Ho faran amb un recurs de cassació, on intentaran convèncer el tribunal que retirar els 2,2 milions de tones de deixalles del subsol “paradoxalment pot generar un gran impacte ambiental que no és el desitjat”, ha precisat Rull. La Generalitat va calcular que el cost per buidar l’abocador seria de 150 milions d’euros, que es trigaria onze anys i que farien falta un mínim de 140.000 viatges en camió. El conseller ha avançat, però, que si la resolució judicial final ordena buidar, el govern ho acatarà “per bé que el cost econòmic i el volum de camions a moure són excepcionalment alts”.

La resolució de l’alt tribunal català, però, encara no és ferma. S’hi podia interposar recurs de cassació davant del Tribunal Suprem. I això, precisament, és el que farà el Departament de Territori: esgotar la via judicial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.