Infraestructures

L'augment dels descomptes a la C-16 queda congelat

Autema recorre contra la mesura que Territori va anunciar al juliol i que s'havia de començar a aplicar aquest mes

No hi ha data perquè entri en vigor

L'ampliació de les bonificacions a l'autopista C-16 que havia d'entrar en vigor aquest setembre està a hores d'ara en stand-by. Així ho va reconèixer ahir el Departament de Territori i Sostenibilitat. La raó és que Autema ha presentat al·legacions a la mesura. Segons el departament, el recurs es troba ara en mans del gabinet jurídic independent de la Generalitat, que està estudiant les al·legacions per poder donar una resposta. En aquests moments, el departament no pot posar una data ni a la resolució del recurs ni encara
menys a l'entrada en vigor de les noves bonificacions.

La mesura va ser anunciada al juliol pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, que en aquell moment va subratllar que permetria augmentar l'abast territorial de les bonificacions i donar resposta “a una reivindicació del territori”. I és que es plantejava que no només els vehicles de l'àrea de Manresa tinguessin descomptes, sinó també els que venien del nord del Bages, del Berguedà i de la Cerdanya.

L'aturada dels nous descomptes no ha agradat a municipis com Sallent, que fa temps que denuncien “el greuge comparatiu” que suposa per a les seves empreses i els seus veïns el fet de quedar fora dels descomptes. També ha reaccionat ERC, que ha lamentat que les al·legacions d'Autema “impedeixin que l'esperada mesura entri en vigor”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia