Infraestructures

Les reserves dels pantans gironins cauen fins al 53%

Són un 14% més baixes que ara fa un any i tres punts menors que fa quinze dies

Els embassaments de les conques internes de la demarcació de Girona –els embassaments de Darnius-Boadella, Sau i Susqueda– registraven ahir en aquest final d'estiu un 53% de les seves reserves, tres punts menys que fa quinze dies, i un 14% menys que l'any passat per les mateixes dates. El descens en els nivells de les conques és degut a la sequera que afecta Catalunya des de fa mesos, a les altes temperatures registrades durant l'estiu i a l'augment de la demanda d'aigua a les zones urbanes. Malgrat que els nivells són més baixos que els del 2015, les demandes d'aigua estan garantides a Catalunya fins a la primavera del 2017 si no es registren pluges, segons la conselleria, que va assegurar que l'estat de reserves actual està en paràmetres dins la normalitat. De totes maneres, l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha començat a treballar en l'aplicació de diverses mesures de gestió i contenció de la despesa d'aigua. Per això, des de fa dies s'apliquen les mesures preventives, com ara la reducció de les extraccions d'aigua per al reg a la Muga, que ha passat de 4 m³/s a 2 m³/s, i al Ter, de 7 m³/s a 3 m³/s.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, aquest any pluviomètric, de l'1 de setembre del 2015 al 31 d'agost actual, ha estat molt sec a les comarques gironines, a excepció de les zones d'alta muntanya del Ripollès. A la major part de Catalunya el percentatge de precipitació recollida ha estat d'entre un 50% i un 90% respecte de la precipitació mitjana climàtica del període 1961-1990.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.