Infraestructures i serveis

municipal

mobilitat

Badalona aposta per la bicicleta i farà carrils per enllaçar el Maresme i el Besòs

Un resseguirà el recorregut de l'N-II entre Montgat i Sant Adrià, i l'altre anirà pel litoral

L'any vinent està previst posar a licitació el primer tram del carril central

L'Ajuntament de Badalona aposta per incentivar l'ús de la bicicleta com a mitjà de transport i, per aquest motiu, ha començat a treballar per ampliar la xarxa de carrils bici al municipi. Ha projectat la creació de dos nous carrils bici, que uniran Montgat amb Sant Adrià i permetran enllaçar el Maresme amb el Besòs. N'hi haurà un de central que resseguirà el recorregut de la carretera N-II i un altre que anirà paral·lel al front litoral. Aquest projecte segueix la línia de treball que està impulsant l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) amb l'objectiu de desenvolupar nous carrils bici metropolitans que uneixin municipis.

Està previst que l'any vinent estigui enllestit el projecte i surti a licitació el primer tram del carril bici central, que anirà des del límit amb Montgat fins al carrer d'en Prim a Badalona. Aquest projecte té un cost de 400.000 euros i és finançat a parts iguals per l'AMB i l'Ajuntament de Badalona. Cobreix un recorregut d'aproximadament dos quilòmetres dels cinc i mig que tindrà el carril un cop estigui enllestit. La resta del recorregut es dividirà en dues fases més.

Francesc Duran, regidor d'Espais Públics i Mobilitat de l'Ajuntament de Badalona, explica que s'ha optat per prioritzar el tram nord del carril amb l'objectiu de millorar la connectivitat dels barris del Manresà i de Canyadó amb el centre de la ciutat, on arriben el metro i el tren. “La instal·lació de carrils bici tindrà un efecte de racionalització del trànsit a la carretera de Mataró”, hi afegeix Duran. La voluntat és que el carril estigui enllestit durant aquest mandat, tot i que el regidor admet que la resta del recorregut té més dificultat que el primer tram. Duran explica que incentivar l'ús de la bicicleta és una de les prioritats de Badalona i que, per aquest motiu, es vol reforçar la seva presència en totes les zones 30 de la ciutat.

Pel que fa a la possibilitat d'allargar el carril a dins dels termes municipals de Montgat i Sant Adrià, el regidor manté que dependrà dels ajuntaments respectius.

LA FRASE

Volem que els carrils bici siguin una prioritat a Badalona durant aquest mandat
Francesc Duran
Regidor d'Espais Públics i Mobilitat

LA XIFRA

5.460
metres
és la llargada del carril bici central, que seguirà el recorregut de l'N-II des de Montgat fins a Sant Adrià.

Pedalar no només per lleure

El carril bici que resseguirà el front marítim des de les Tres Xemeneies fins a la platja de Montgat es concebrà perquè es converteixi en una via de comunicació més enllà dels desplaçaments de lleure, que a hores d'ara es fan pel carril que hi ha pintat al nou tram de passeig marítim entre el port de Badalona i la platja de l'estació. És per això que es planteja que pugui estar segregat de l'espai que fan servir els vianants que passegen per la zona i que al tram des de Sant Adrià fins a l'altura del carrer de Mar de Badalona passi pel carrer d'Eduard Maristany.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.