Infraestructures i serveis

Infraestructures

Generalitat i Adif avalen la rotonda del port de Premià

Feia falta el seu vistiplau per confirmar el canvi d'ubicació del futur giratori, que es farà a la zona de Can Fitó

Aquesta tardor es faran les obres del passeig subterrani o els aparcaments

Finalment s'han confirmat els pronòstics, i tant la Generalitat –a través de les direccions generals de Carreteres i Urbanisme– com Adif han donat llum verd perquè el giratori al nou port de Premià de Mar es pugui fer a la zona de Can Fitó. D'aquesta manera queda avalada la decisió de l'Ajuntament de canviar el lloc on inicialment estava previst construir-lo –a la zona de Can Pou–, ja que no agradava ni als veïns ni al consistori perquè, entre altres coses, era un punt de forta inundabilitat. Aquests vistiplaus eren necessaris per materialitzar aquest canvi d'ubicació, després que el ple del municipi ho aprovés el mes de juliol passat. La decisió de planejar fer la rotonda a Can Fitó també suposa descartar un altre dels emplaçaments que es contemplaven: aixecar-la a la zona del Mercat de la Flor, a Vilassar de Mar.

Pel regidor d'Urbanisme de Premià de Mar, Antoni Subirà (CiU), aquesta decisió “és un pas lògic”, ja que va assegurar que la proposta de canvi d'ubicació de la nova rotonda d'accés al port que l'Ajuntament va fer arribar a aquestes administracions supramunicipals “ja anava ben encarrilada perquè acceptessin el canvi d'emplaçament”.

Tardor d'obres

Paral·lelament, està previst que aquesta tardor puguin fer-se de manera simultània diverses parts de les obres que contempla l'enorme projecte del nou port de Premià de Mar. Una d'elles és la del pas subterrani adaptat que ha d'unir la façana marítima amb el municipi pel carrer Santiago Rusiñol i que ha de permetre al vianant salvar tant l'N-II com la via del tren. De fet, a conseqüència d'aquests treballs ja s'han hagut de tallar dos carrils en un petit tram de l'N-II que transcorre per dins del municipi, deixant com a útils un carril per a cada sentit de la marxa. Subirà també va afirmar que, al mateix temps, l'empresa concessionària responsable de les obres, Marina Premià, també ja està engegant els moviments de terres per començar a donar forma als edificis i a la zona d'aparcaments, que es combinaran en superfície i subterranis. El regidor d'Urbanisme també va assenyalar que ja s'està intervenint en la construcció del dic de ponent, que haurà d'incloure un mirador i una benzinera. Sobre l'enderroc i construcció de l'edifici del club nàutic, Subirà va apuntar que l'enderroc es faria a finals d'any com a molt tard.

LA FRASE

La proposta ja anava encarada perquè s'acceptés el canvi d'ubicació de la rotonda
Antoni Subirà
Regidor d'Urbanisme de Premià de Mar


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.