Infraestructures i serveis

Municipal

Torelló no accepta el sobrecost de la sala polivalent i s'haurà de tornar a posar a licitació

La constructora no podia fer front al cost de l'obra i demanava un augment de 400.000 euros respecte al preu adjudicat

Les obres s'aturen fins al gener

L'Ajuntament de Torelló i l'empresa Iniciativas para la Construcción y Obra Civil (INCOC) van trencar de mutu acord aquest dimecres el contracte que els unia en relació amb la construcció de la sala polivalent. L'obra, que es va començar a executar a finals de juny, es va treure a concurs per 1,6 milions d'euros i finalment va ser adjudicada a INCOC per un import d'1,3 milions: “En la reunió que vam fer el dia 25 d'octubre ens demanaven més diners per poder executar l'obra, uns 400.000 euros més. L'Ajuntament no pot acceptar un sobrecost d'aquesta quantitat, la llei ens obliga a no fer-ho”, va explicar l'alcalde, Santi Vivet, que va reconèixer que l'oferta a la baixa d'un 18% que havia presentat l'empresa de Jaén “no era temerària però potser sí que van abusar de la baixa”. En la mateixa línia es va expressar el regidor d'Urbanisme, David Forcada: “Amb l'obra començada, s'han trobat amb problemes de tresoreria, amb el desconeixement dels preus dels proveïdors del territori i que si ho executen pel preu que van dir hi perdran massa diners”.

Vista la situació, en la reunió d'aquest dimecres es va acordar trencar l'acord, ja que l'empresa no podia fer front al projecte i l'Ajuntament té clar que pel preu que es va treure a concurs es pot construir la sala polivalent dins del termini marcat: “Tècnicament vam mirar molt bé que el preu fos el correcte. Es pot fer i la mostra és que al concurs s'hi van presentar vuit candidatures”, va remarcar Forcada. Des de l'Ajuntament, es té la percepció que trencant l'acord s'han anticipat a problemes majors, ja que diversos proveïdors de la zona s'havien queixat que INCOC no els pagava: “Si engegàvem un contenciós hi havia el perill que s'allarguessin les obres i no poguéssim justificar ajudes econòmiques que cal gastar dins del 2017”, va dir Vivet.

Engegar de nou

En el ple de novembre està previst que es posin de nou a licitació les obres. L'import serà 1,6 milions d'euros menys la part que ja s'ha executat i que seria d'uns 190.000 euros. La intenció és que al gener el projecte quedi de nou adjudicat, s'hi pugui tornar a treballar i que s'acabi l'obra dins del 2017.

LES FRASES

L'Ajuntament no pot acceptar un augment de cost de l'obra tan elevat. La llei no ens ho permet fer
Santi Vivet
alcalde de torelló
Pel preu que es va posar a licitació, l'obra es pot fer. Per això s'hi van presentar vuit candidatures
David Forcada
regidor d'urbanisme de torelló


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia