Infraestructures

Clam veïnal per reclamar la gratuïtat de l'autopista

Unes 150 persones tallen l'N-340 a Amposta per exigir l'alliberament de l'AP-7 i reduir la sinistralitat de la via

Els veïns rebutgen les noves rotondes i la línia contínua al tram ebrenc

Nova mostra de força per reclamar la gratuïtat de l'AP-7. Unes 150 persones van tallar l'N-340 ahir a la tarda a l'altura d'Amposta (Montsià) durant 45 minuts per enviar de nou un clam per a l'alliberament de l'autopista. Un clam acompanyat de la indignació per la línia contínua i les rotondes que s'estan projectant al tram ebrenc de l'N-340 com a resposta a l'alta sinistralitat a la via.

Ahir, la plataforma veïnal que reclama la gratuïtat de l'autopista va voler anar més enllà. La protesta es va iniciar, a les quatre de la tarda, amb una performance: llençols de cadàvers es van estendre a banda i banda d'una línia contínua, amb El cant dels ocells de fons interpretat per un saxofonista local.

El discurs veïnals, reforçat amb pancartes, també rebutja el principi d'acord entre el Ministeri de Foment i la concessionària de l'AP-7, Abertis, per bonificar els camions perquè es desviïn per la via. “Les bonificacions són assegurar més trànsit a l'empresa concessionària i, això, vol dir més diners”, va clamar ahir el portaveu veïnal, Llorenç Navarro. El moviment veïnal també va demanar ahir “unitat” i “veritat” als polítics locals. De fet, la protesta s'havia convocat inicialment com a prèvia a la cimera, que ha quedat suspesa, entre la Generalitat, Foment i els alcaldes. Al tall d'ahir, s'hi van sumar l'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, i diversos regidors del municipi, així com el diputat de la CUP Sergi Saladié i altres representants de la formació. “Si hi ha més morts, la culpa és d'aquell que ostenta la titularitat, que és l'Estat, que no ha fet les inversions durant molts d'anys”, va lamentar el batlle ampostí. El moviment veïnal ha anunciat que centralitzarà els talls setmanals a Amposta i seran en diumenge.

LA FRASE

Si hi ha més morts, la culpa és d'aquell que ostenta la titularitat, que és l'Estat
Adam Tomàs
alcalde d'amposta


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia