Infraestructures i serveis

municipal

serveis

Sant Adrià preveu reobrir el Marina Besòs a principi d'any

L'Ajuntament enceta els tràmits legals per rescindir la concessió actual, farà algunes millores i el gestionarà temporalment

L'alcalde garanteix que el poliesportiu tindrà continuïtat i que s'estudiarà el model de gestió

L'oposició critica la passivitat de l'equip de govern en tot moment

L'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs ha encetat els tràmits legals per rescindir la concessió del poliesportiu Marina Besòs, que va deixar de funcionar el 4 de novembre, quan l'Ajuntament va decretar el tancament indefinit de les instal·lacions. D'aquesta manera culminava un procés de degradació encetat anys abans i denunciat en reiterades ocasions pels treballadors i usuaris del centre, que ara són els principals perjudicats pel tancament.

Paral·lelament, el consistori ha emès un decret que xifra en 257.000 euros la quantitat necessària per poder fer les millores que han de permetre reobrir el poliesportiu, que necessita urgentment la reforma i ampliació del sistema de protecció contra incendis, la instal·lació de nou equip de deshumectació a la zona de la piscina i també una auditoria sobre l'estat de la instal·lació elèctrica. El decret fixa que, un cop obert, caldrà fer reparacions que tindran un cost de, com a mínim, 103.000 euros més.

L'alcalde de Sant Adrià, Joan Callau, considera que totes les millores necessàries per reobrir es poden fer en el que queda d'any i preveu que el febrer del 2017 les instal·lacions podran estar en funcionament gestionades temporalment per l'Ajuntament a través d'una empresa de serveis. El proper pas serà obrir el debat amb la resta de grups municipals per definir quin ha de ser el futur model de gestió de l'equipament. Mentre que alguns grups com el d'ERC s'inclinen per una remunicipalització, d'altres com C's consideren millor tornar a adjudicar la gestió a una empresa privada “amb un plec de condicions posat al dia”, segons el president del grup, Pedro Sánchez. L'oposició considera que la prioritat és poder reobrir però no s'està de criticar l'actitud de l'equip de govern que ha portat a la situació actual.

L'equipament va tancar després que l'empresa que el gestionava, Gimesport, lliurés les claus de les instal·lacions a l'Ajuntament el 26 d'octubre, sis dies després que la companyia del gas hagués tallat el subministrament per falta de pagament i hagués deixat fora de servei la piscina i les dutxes dels vestidors.

Acusacions i retrets

José Maria Palacín, administrador de Gimesport, assegura que a mitjan octubre ja s'havia demanat la intervenció temporal de la concessió perquè tenien la certesa que es faria el tall de subministrament. Per aquest motiu, Palacín lamenta que l'Ajuntament no fes res per evitar-ho. “Tenim la impressió que han deixat morir per estrangulament el Marina Besòs”, es lamenta Palacín, que assegura que a altres instal·lacions esportives municipals l'Ajuntament es fa càrrec del pagament dels subministraments, mentre que al Marina Besòs “no ho vol fer”.

Les relacions entre concessionari i Ajuntament fa molt de temps que estan deteriorades i l'alcalde assegura que si no s'ha retirat abans la concessió, que encara tenia deu mesos de vigència, ha estat perquè “no es podia fer sense motius greus” i han “volgut respectar la llei en tot moment”. El concessionari, però, assegura que la concessió tal com està “és inviable” i que l'Ajuntament “no té voluntat de mantenir-lo obert”.

Instal·lació emblemàtica

El Marina Besòs, inaugurat l'any 92 i una de les instal·lacions emblemàtiques d'aquell moment, ocupa una parcel·la en ple front litoral, a tocar de les Tres Xemeneies, en una zona pendent de reurbanització. Tot i això, l'alcalde reitera la voluntat de mantenir-lo i garanteix que “el Marina Besòs no es toca” i que el pla de transformació del litoral no el farà desaparèixer.

El Marina Besòs no es toca, el pla de transformació del litoral no el farà desaparèixer
Joan Callau
Alcalde de Sant Adrià
La concessió és inviable i l'Ajuntament no té voluntat de mantenir-lo obert
José María Palacín
Administrador de gimesport

Els treballadors volen l'extinció dels contractes

Els 38 treballadors afectats pel tancament de les instal·lacions esportives estan buscant solucions per resoldre la seva situació d'indefinició. Fa dos mesos que no cobren la nòmina i el fet que no se'ls hagi acomiadat dificulta que puguin accedir a la prestació per desocupació i a la indemnització corresponent. Jesús Ribó, representant de la CGT i president del comitè d'empresa, explica que en un primer moment Gimesport es va oferir a col·laborar amb la presentació d'un ERO per raons econòmiques, que els hauria permès accedir a cobrar l'atur, però no va ser així. Ara, els treballadors han encetat les accions legals per demanar l'extinció dels contractes, que els permetrà percebre el subsidi d'atur i reclamar les nòmines pendents al Fons de Garantia Salarial. Ribó reclama la responsabilitat de l'Ajuntament. “No han fet bé la seva feina i ara les conseqüències les patim els treballadors i els usuaris del Marina Besòs.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia