Infraestructures i serveis

societat

protesta

L'oposició al crematori de Sant Adrià manté la lluita

La Generalitat ja ha emès l'informe ambiental favorable

La plataforma ciutadana es prepara per a la via judicial i es torna a mobilitzar avui amb una cassolada a la plaça de la Vila

El so d'una cassolada tornarà a acompanyar el ple municipal de Sant Adrià de Besòs aquesta tarda. La plataforma ciutadana Stop Crematori manté viva la protesta per impedir que el nou tanatori que s'ha de construir al barri de la Catalana inclogui forns crematoris a les instal·lacions. Aquesta serà la novena cassolada que organitzen des que, fa gairebé un any, van encetar les mobilitzacions.

Després d'haver aplegat 8.600 signatures contràries al crematori, el juny passat, van aconseguir arrencar del ple el compromís municipal per obrir un procés de negociació amb el Consell Comarcal i l'empresa promotora del projecte, la societat Tanatori Litoral, per deixar sense efecte, de mutu acord, l'obligatorietat de la construcció del forn crematori. Els responsables de la plataforma opositora asseguren que, en tot aquest temps, només hi ha hagut dos reunions i no s'ha fet cap avanç. És per això que ho tenen tot a punt per encetar la via judicial tan aviat com els promotors del tanatori obtinguin els permisos per començar l'obra. “Primer, presentarem recurs a l'Ajuntament en contra de la concessió de llicències i, després, passarem a la via judicial”, explica Aida Ruiz, portaveu de la plataforma. Aquest Nadal, han aconseguit reunir 1.820 euros a través d'una campanya de micromecenatge en què van sortejar una panera. Amb aquests recursos i els obtinguts anteriorment, pagaran l'advocada que representarà la plataforma contrària a la construcció del crematori.

Pendents de llicències

Fonts de la Societat Tanatori Litoral expliquen que l'Ajuntament de Sant Adrià els va notificar, el desembre passat, que la Generalitat de Catalunya va emetre al novembre, i de forma favorable, l'informe preceptiu de Medi Ambient. La societat va presentar, l'11 de novembre, tota la documentació sol·licitada i ara, està pendent de l'emissió de l'informe tècnic per obtenir la llicència d'activitat i obres.

Sense pla alternatiu per a la incineració

L'empresa responsable del tanatori ha explicat a aquest diari que segueix esperant que l'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs i el Consell Comarcal del Barcelonès presentin una proposta alternativa al crematori “que s'ajusti al marc legal” per poder-la valorar. Asseguren que, fins aquest moment, no se n'ha presentada cap. En la mateixa línia, la plataforma Stop Crematori reconeix que fa mesos que no tenen cap notícia de les administracions, tot i que es van comprometre a tenir-los informats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia