Infraestructures i serveis

Posen a licitació les obres de la via que travessa Caldes

L'alcalde admet que les expropiacions han endarrerit l'inici de la urbanització del carrer Llagostera

L'Ajuntament haurà de desviar el trànsit després de l'estiu

L'Ajuntament de Caldes de Malavella ha posat a licitació la urbanització d'un tram de mig quilòmetre del carrer Llagostera, la via que travessa el poble. L'obra està valorada en 1.005.891,40 euros (incloent-hi els 174.576,19 euros d'IVA). L'Ajuntament haurà de desviar el trànsit pel centre de Caldes després de l'estiu, que és quan està previst que comencin les obres.

Els treballs al carrer Llagostera formen part d'una operació “sensible i complicada”, diu l'alcalde, Salvador Balliu (CiU). La licitació es va aprovar dilluns amb deu vots a favor –7 de CiU, 2 de la Plataforma Independent de Caldes (PIC) i un del regidor no adscrit, Dani Sancho– i dues abstencions (ERC).

L'Ajuntament renovarà la pavimentació, el sanejament, les aigües pluvials, les voreres i l'enllumenat públic. Una nova rotonda distribuirà el trànsit a l'encreuament del carrer Girona, l'avinguda Catalunya i el carrer Llagostera, a l'altura de la font del Càntir. El semàfor que regula el trànsit del sector [vegeu la imatge] desapareixerà.

LA XIFRA

1.005.891
euros
és el preu de la licitació de les obres del carrer Llagostera de Caldes, que inclouen 174.576,19 euros d'IVA.

Projectes i plans des de fa dos anys

De la reforma del carrer Llagostera, se'n parla des de fa dos anys. L'alcalde, Salvador Balliu, reconeix que ha costat posar fil a l'agulla, entre altres raons, per arribar a un acord amb els propietaris als quals s'ha hagut d'expropiar part de la finca. “Hem estat els tres últims mesos negociant amb quatre propietaris.”

Si es compleix la nova previsió, les obres podrien començar després de l'estiu. L'Ajuntament, d'acord amb l'adjudicatària, preveu desviar el trànsit per l'avinguda Catalunya els mesos que hi hagi menys trànsit. “Això s'ha d'acabar de decidir”, explica l'alcalde. En el ple, la portaveu d'ERC, Esther Domínguez, va preguntar per què en la licitació hi ha prevista la possibilitat que un 40% de l'obra sigui subcontractada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia