Infraestructures i serveis

Crítiques dels Canals d'Urgell per haver declarat les banquetes d'interès local

El president de la Comunitat de Regants, Ramon Carné, diu que limita que s'hi puguin fer obres de modernització

Agricultura creu que caldrà estudiar cas per cas

El revestiment amb calaixos de formigó de fins a 90 quilòmetres de les quatre sèquies principals dels Canals d'Urgell, amb actuacions similars a la que s'ha dut a terme aquest hivern a Bellvís, és, per a la Comunitat General, l'única via per modernitzar el regadiu, segons va afirmar ahir el seu president, Ramon Carné. Tot i que fins ara s'han pogut anar executant sense problemes tots els treballs previstos –en més d'un 70% dels trams per on discorren els canals–, el fet que alguns ajuntaments, com ara el del Palau d'Anglesola, hagin declarat com a bé cultural d'interès local els arbres de les banquetes dificulta futures intervencions en aquestes zones.

La necessitat de modernitzar el regadiu va ser un dels temes que es van tractar en la 16a Jornada Reg i Futur celebrada al Teatre l'Amistat de Mollerussa. Des de la Comunitat General de Regants dels Canals d'Urgell van demanar més ajudes a l'administració per afrontar les obres de revestiment, perquè permeten que el cabal s'incrementi dels 33 metres cúbics actuals per segon fins als 37.

Per la seva banda, la consellera d'Agricultura, Meritxell Serret, encarregada de cloure les ponències, va dir que ja s'han resolt més d'una vintena de peticions de modernització dels regants de l'Urgell que s'encabeixen dins un pla d'ajuts específic amb vigència fins al 2018.

Pel que fa a la protecció de les banquetes, va dir que caldrà estudiar un per un cada projecte per trobar l'equilibri entre la necessitat de modernitzar el regadiu i l'impacte ambiental que es deriva d'aquestes actuacions.

LA XIFRA

90
quilòmetres
de les quatre séquies principals dels Canals d'Urgell s'haurien d'acabar revestint amb formigó.

LA XIFRA

70
per cent
dels trams per on discorren els Canals d'Urgell estan soterrats i l'aigua passa per dins de canonades.

Garanties per a la campanya de reg d'enguany

El president dels regants dels Canals d'Urgell, Ramon Carné, va assegurar que disposen d'unes reserves de 380 hectòmetres útils per a la campanya de reg, a les quals cal sumar la neu i la pluja que caurà fins al mes de març. D'aquesta manera, la campanya de reg es podrà desenvolupar sense problemes i està previst que s'iniciï a mitjan març, quan estaran enllestides les obres de manteniment que s'hi fan.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia