Infraestructures i serveis

Economia

Aldi serà el supermercat del nou port de Premià de Mar

També s'ha confirmat l'arribada de firmes com Burger King, Tagliatella i Veritas i ja s'han tancat més del 30% dels acords comercials

Ja s'estan aixecant els primers edificis i s'està acabant el pas subterrani

Les obres per a la construcció del nou port de Premià de Mar van avançant i, de mica en mica, es van resolent algunes incògnites sobre la seva futura fesomia. Una era saber quines firmes s'instal·larien a la zona comercial del futur complex portuari. Segons Joan Conde, director general de l'empresa concessionària de les obres, Marina Port, serà la cadena de supermercats Aldi la que ocuparà un dels dos locals de 1.300 metres quadrats que s'havien de destinar a superfície alimentària.

A més, Conde també va avançar l'aterratge d'altres firmes a les instal·lacions portuàries, com ara la cadena d'hamburgueseries Burger King, que inclourà servei de comandes sense haver de baixar del cotxe, i una pizzeria de l'empresa Tagliatella. Els dos establiments ocuparan locals d'aproximadament 500 m², i la cadena de supermercats de menjar ecològic Veritas també tindrà un establiment de 400 m² de superfície. A banda d'aquestes confirmacions, Conde va assegurar que “ja s'han tancat més del 30% d'acords comercials amb diferents marques” interessades a desembarcar en el nou complex comercial del port de Premià de Mar, que tindrà una superfície total de prop de 18.000 m².

D'altra banda, el director general de la concessionària va explicar que ara ja s'estan aixecant els primers edificis a l'espai i que s'ha començat a donar forma al futur pàrquing subterrani del recinte, que tindrà capacitat per a mig miler de vehicles. A més, Conde també va avançar que ja s'ha completat el pas subterrani del carrer Santiago Rusiñol, que ha de servir per connectar a peu el municipi amb el port. “Ara s'hi està fent el desviament dels serveis”, hi va afegir. “Si tot va com està previst, el port podria ser una realitat en el primer trimestre del 2018”, va pronosticar Conde, tot i admetre un cert retard en l'execució dels treballs a causa de les fortes pluges de l'octubre. Les obres costaran 20 milions d'euros, a càrrec de Marina Port.

LA XIFRA

1.300
metres quadrats
és la superfície que ocuparà el supermercat Aldi quan s'instal·li al nou port de Premià de Mar.

LA FRASE

Si tot va com està previst, el port podria ser una realitat el primer trimestre del 2018
Joan Conde
Director General de Marina port

La rotonda es farà d'aquí a dos mesos

El director general de la concessionària també va avançar que la construcció de la rotonda de Can Fitó, que servirà d'accés al port, començarà “d'aquí a dos mesos, un cop superats els tràmits administratius”. Conde va afirmar, amb prudència, que aquesta obra estaria acabada en el termini de “sis o set mesos”. El director general va assenyalar que el pas més complicat per a aquesta infraestructura “serà el desviament dels serveis”, però va donar com a “bona” l'opció d'instal·lar el giratori a la zona de Can Fitó després que es descartessin els emplaçaments de Can Pou i del Mercat de Flor, a Vilassar de Mar. “Aquest accés estarà molt a prop del port i això és positiu”, va destacar. D'altra banda, Conde també va reconèixer el “retard” en la construcció del nou edifici del Club Nàutic, que s'haurà de desplaçar del seu emplaçament actual. Finalment, el directiu de Marina Port va explicar que el començament del gros de les obres per al nou passeig marítim –que ocuparà un espai d'uns 15.000 m²– s'escometrà un cop s'hagin acabat les edificacions del port, i va situar aquesta data entre “els mesos d'octubre i desembre d'aquest any”. Tot i això, Conde no va descartar començar alguns treballs del passeig marítim abans d'aquesta data.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia