Infraestructures i serveis

El pla de barris de Sallent es reactiva

L'Ajuntament ha demanat una pròrroga fins a finals del 2018 per a les obres previstes al barri de la Rampinya

El projecte té un pressupost de 4,8 milions

Sallent reactivarà el pla de la llei de barris, que ha de permetre millorar la riba del Llobregat. L'Ajuntament ha demanat una altra pròrroga –fins a finals del 2018– per a l'execució de les inversions previstes en el projecte, que té un pressupost total de 4,8 milions d'euros.

La transformació de la zona ha estat paralitzada fins aquest any perquè el pressupost de la Generalitat –que finança el 75% de les inversions, i l'Ajuntament el 25% restant– no incloïa cap partida per a aquest projecte. Enguany, però, s'ha desencallat el finançament i la Generalitat ha marcat com a límit el 2018. El consistori ha explicat que, si se li concedeix la pròrroga sol·licitada, es reactivarà la comissió de seguiment de la llei de barris i juntament amb l'equip de govern es presentaran els principals projectes a desenvolupar, ja que “aquesta és una gran oportunitat per dinamitzar el barri de la riba del Llobregat”.

Fins ara, gran part del pressupost del pla de barris s'ha invertit en l'equipament de Cal Carrera, una antiga nau de la històrica Fàbrica Vella que ara, un cop rehabilitada, aspira a convertir-se en el segon centre cultural de la comarca –darrere el Teatre Kursaal de Manresa–, per la seva capacitat i condicionants tècnics.

A banda de la inversió prevista a Cal Carrera i a la futura residència d'avis, que se situarà a la Fàbrica Vella, el pla de barris sallentí preveu com a eixos prioritaris la pavimentació i accessibilitat al barri de la Rampinya. Es preveu la millora dels carrers Pont i Concepció i del tram de carretera entre el pont nou i el vell, l'adequació del parc fluvial, la promoció del comerç, la millora dels habitatges del barri i el foment de l'emprenedoria, entre altres coses.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia