Infraestructures i serveis

Obre el nou CAP de Segur de Calafell

Ahir hi va haver jornada de portes obertes i dilluns començarà el servei

El nou centre d'atenció primària (CAP) de Segur de Calafell obrirà les seves portes dilluns. Després d'una llarga espera, funcionant com a consultori en un espai reduït, el CAP, que ahir es va poder visitar en la jornada de portes obertes, representarà un gran salt endavant en l'atenció sanitària al nucli de Segur i a tot el municipi.

El nou CAP de Segur de Calafell està situat a l'avinguda d'Espanya, en un terreny municipal de 2.800 m² cedit a la Xarxa Santa Tecla, que ha construït el centre i el gestionarà amb una concessió de dret d'ús de 50 anys.

El nou CAP oferirà servei de medicina i infermeria familiar i comunitària, així com de pediatria i infermeria pediàtrica, en torn de matí i de tarda. Tots aquests serveis ofereixen visites programades, urgents, espontànies i domiciliàries. També hi haurà atenció específica d'auxiliar de clínica i treball social, dos matins a la setmana. I es podran fer algunes proves diagnòstiques, com electrocardiogrames. Al centre també hi haurà programes de seguiment de la teràpia d'anticoagulació oral (sintrom) i del pacient diabètic, de prevenció de l'obesitat en infants i adolescents i de promoció de la salut en l'edat pediàtrica. També un programa de salut a les escoles, un de seguiment en el període posterior a l'alta hospitalària i diversos projectes de prevenció generals.

El futur és el pacient expert en ell mateix

El nou CAP de Segur de Calafell inclou entre les seves ofertes un servei de formació de pacients. La idea és tenir uns pacients formats que donin suport a altres pacients amb una patologia comuna, que desconeixen, bé perquè se'ls acaba de diagnosticar o perquè no han entrat a fons per conèixer la malaltia que tenen. Aquest servei es farà sempre amb suport dels professionals, que els ajudaran a implicar-se en el control de la seva malaltia, per millorar la qualitat de vida, millorar el compliment terapèutic i reconèixer els signes i símptomes d'alarma. D'aquesta manera, volen contribuir a normalitzar malalties cròniques i a motivar els pacients a cuidar-se més.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.