Infraestructures i serveis

L'ACA planeja un nou col·lector per a Igualada

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha posat a licitació la redacció del projecte per instal·lar un nou col·lector del sistema de sanejament d'Igualada. El pressupost de licitació del contracte és de 34.485 euros. Un cop adjudicat, es disposarà d'un termini de cinc mesos per redactar el projecte.

El document servirà per definir un nou col·lector d'aigües residuals, d'uns 300 metres de longitud, que substituirà l'actual conducció que transcorre entre la zona dels horts de Vilanova del Camí fins aigües avall del parc fluvial, al marge esquerre del riu Anoia fins a la depuradora d'Igualada. L'actual tub té un diàmetre de 1.200 mil·límetres. La nova conducció serà molt més ampla, i haurà de tenir la capacitat hidràulica equivalent a la canonada ovoïdal de 1.800 per 1.200 mil·límetres de diàmetre que hi ha aigües amunt i aigües avall del tram de col·lector que se substituirà.

El sistema de sanejament d'Igualada recull més de vint mil metres cúbics diaris d'aigües residuals de Vilanova del Camí, Igualada, Òdena i Santa Margarida de Montbui.

L'estació depuradora d'aigües residuals, que està situada al terme municipal de Vilanova del Camí, va començar a funcionar l'any 1986. El 1995 es va fer una ampliació que va permetre incorporar també el tractament biològic de les aigües.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia