Infraestructures i serveis

1,3 milions per reactivar l'economia de Coma-ruga

Els veïns creuen que el projecte d'inversió de l'Ajuntament té l'objectiu de frenar els anhels segregacionistes que van sorgir fa un any

Reclamen accions per millorar la vida dels residents

Amb l'objectiu de recuperar i donar valor al patrimoni turístic de Coma-ruga, l'Ajuntament del Vendrell invertirà 2,6 milions d'euros (1,3 milions provenen dels fons Feder de la Unió Europea) en un projecte de reurbanització del centre d'aquest nucli, que començarà immediatament i que s'acabarà l'any 2020. L'objectiu del govern local és millorar la qualitat de vida dels veïns de la zona però, alhora, desestacionalitzar el turisme i incrementar les oportunitats de negoci del sector del comerç i la restauració. Així, el projecte preveu intervencions intenses en diversos punts del nucli urbà. Proposa reurbanitzar els espais i l'entorn dels edificis d'interès arquitectònic i artístic, creant una gran illa pública i oberta que englobi la plaça Germans Trillas, l'estany de Coma-ruga i els jardins del complex Tabaris. Alhora, també es vol restaurar i rehabilitar els edificis del complex Tabaris, que podrien albergar equipaments veïnals i altres que dinamitzin l'activitat de Coma-ruga. La intenció del govern del Vendrell, però, és consensuar amb els veïns les actuacions necessàries i, sobretot, la prioritat en la seva execució. De fet, una representació del govern local ja es va reunir fa unes setmanes amb els veïns de la zona per presentar-los el projecte i escoltar les seves demandes.

El president de l'associació de residents i propietaris de Coma-ruga, Miquel Coll, creu que el projecte d'actuació respon als anhels segregacionistes que van sorgir a la zona fa un any. Els veïns de Coma-ruga van iniciar un moviment per demanar la seva integració al municipi de Sant Vicenç de Calders.

Coll assegura que fins aleshores mai no havia sentit a parlar l'equip de govern de cap gran projecte d'urbanització o reactivació econòmica. Per ell, el més prioritari és que reurbanitzin les voreres. Segons ell, el mes de setembre passat els veïns van enviar a l'alcalde, Martí Carnicer, fotos de voreres en mal estat “on la gent ha caigut i alguns s'han fet mal; voreres per les quals és impossible passar amb un cotxet de nadó o amb cadira de rodes; i voreres en què és impossible trobar una paperera”.

Coll creu que l'objectiu del govern del Vendrell hauria de ser fer més fàcil i confortable la vida dels veïns de Coma-ruga i no pas invertir només per atraure turisme.

Alguns dels problemes que els veïns lamenten de la zona provenen, precisament, de l'activitat turística: brossa als carrers, sorolls a les nits, excés de velocitat dels cotxes que circulen pel nucli urbà a la nit, etcètera.

Miquel Coll no s'acaba de refiar del projecte municipal. Creu que hi ha alguns punts foscos que s'haurien d'aclarir: l'actuació a Germans Trillas, segons ell, està pensada únicament per al sector del comerç, “i s'hauria de pensar en els que hi vivim tot l'any”; i al complex del Tabaris “no es pot aprofitar res”. Coll creu que aquest espai s'hauria de destinar a algun servei necessari per a la població, com ara un centre d'atenció primària, o una biblioteca en condicions per als veïns de la zona. “Ja que el Vendrell és un municipi cultural, estaria bé que no tota la inversió en cultura es concentri a Sant Salvador”, reclama Coll.

El projecte de reurbanització de Coma-ruga coincideix en el temps amb les obres de modernització del port, que vol fer un rellançament econòmic de l'activitat nàutica a la zona. Precisament, Coll no acaba de veure clar que el nou accés del port, a nivell amb la platja, sigui el més encertat. El president de l'associació veïnal creu que aquest nou accés pot acabar convertint-se en un problema de seguretat per a les persones que passegen per la platja.

LA XIFRA

2,6
milions d'euros
és el que l'Ajuntament invertirà a Coma-ruga des d'ara i fins a l'any 2020.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia