Infraestructures i serveis

Medi ambient

La Generalitat assumeix el col·lector a la riera d'Arenys

El conseller Rull anuncia que l'ACA es farà càrrec del cost per traslladar la xarxa del mig de la llera que es rebenta amb fortes rierades

Diu que es continuarà reclamant a Madrid l'obra pendent

La visita, ahir, del conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull (PDeCAT), va desencallar un dels “serrells” arran de la canalització de la riera que va finalitzar el 2007. Els vessaments d'aigües residuals del col·lector, en el tram de can Jalpí, eren motiu de polèmica perquè les administracions supramunicipals no se'n feien càrrec. Finalment, segons va anunciar ahir el conseller durant la visita sobre el terreny, serà la Generalitat qui pagarà el cost de l'obra, tot i que continuarà reclamant a Madrid una inversió que considera lligada al projecte de canalització. El gerent de l'Agència Catalana de l'Aigua, Lluís Ridao, va explicar que s'està treballant amb el Consell Comarcal del Maresme per incloure dins el projecte de bombament d'aigües residuals aquesta part del clavegueram en alta des d'Arenys de Munt fins a l'estació de bombament. Això permetria agilitzar els treballs que es portarien a terme des de l'ens comarcal en un tram de 900 metres i on la xarxa s'ha de desplaçar del mig de la llera de la riera. “Tenim estudis fets, i tenim clar que no pot anar per sota, però s'ha de fer un treball per revisar sobre el terreny”, apuntava el responsable de l'ACA, sense concretar l'import d'una inversió milionària que, si tot va bé, confia que començarà “immediatament”.

El conseller de Territori també es va referir a altres actuacions pendents de la canalització de la riera que al seu dia va fer el Ministeri de Medi Ambient.

“Aquesta és una obra mal executada amb serrells importants”, manifestava el conseller, que donava per fet que tornaran a reclamar a Madrid que compleixi amb una obra que ni la Generalitat ni l'Ajuntament n'han fet la recepció. “No podem continuar esperant, i amb la predisposició de l'Ajuntament decidim actuar plegats”, apuntava Rull. Per tirar endavant amb aquestes obres pendents, el conseller va anunciar una línia d'ajuts que l'ACA convocarà amb una partida de més d'1 milió d'euros destinada únicament a actuacions a les lleres de les rieres. “La gent de la comarca no pot esperar”, va dir el conseller, que també va visitar la bassa que es va construir al capdamunt de la riera de Subirans per retenir-hi l'aigua. “Pensem en donar usos esportius a la part menys inundable”, apuntava l'alcalde, buscant el vistiplau de l'ACA en un sector que s'havia de convertir en un gran parc.

LA XIFRA

900
són els metres en què es preveu actuar per desplaçar el col·lector del mig de la riera.

LA FRASE

No podem continuar esperant, i amb la predisposició de l'Ajuntament, decidim actuar plegats
Josep Rull
conseller de territori i sostenibilitat


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia