Infraestructures i serveis

Calafell promou una escola de vela al port de Segur

L’Ajuntament replantejarà els serveis del port en un futur pla especial amb l’objectiu de rendibilitzar aquest espai

Volen afavorir la relació entre les entitats locals d’esports nàutics

L’Ajuntament de Calafell llogarà 3.000 metres quadrats del port de Segur de Calafell que ara estan en desús per fer una zona d’activitats nàutiques. Així ho va aprovar el ple de la corporació. La intenció del govern municipal és que aquest espai sigui una base per a les entitats i activitats esportives relacionades amb el mar com ara una escola de vela.

Un cop l’Ajuntament ocupi aquest espai, traurà a subhasta la gestió i l’explotació de la nova zona d’activitats nàutiques amb un cànon que haurà de cobrir el lloguer que pagarà l’Ajuntament. Aprofitant els percentatges d’edificabilitat que preveu la normativa local, a la zona s’hi podrà construir un nou edifici de serveis de fins a 500 metres quadrats, on hi podrà haver un servei de restauració, a més dels serveis propis de l’activitat d’una base nàutica.

L’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, diu que la idea del govern local és afavorir i promoure noves “sinergies entre les entitats esportives nàutiques de Calafell, la qual cosa fomentarà la convivència i la col·laboració entre aquestes”. Segons Ferré, la nova zona d’activitats nàutiques podrà concentrar activitats nàutiques que ara ocupen espais a la platja i que, a vegades, generen problemes de convivència amb els banyistes. La intenció del govern és que totes les activitats que ara se situen a la zona de bany, excepte el patí català, que, per les seves característiques, només es pot situar a la sorra, passaran a la nova zona d’activitats del port. Així es dinamitzarà el port i es facilitarà la convivència a la platja, segons Ferré. La nova proposta es va aprovar amb els vots del PSC, el PP, UAM, ERC i el regidor no adscrit, l’abstenció de CiU i C’s i el vot en contra de la CUP.

LA FRASE

Volem dinamitzar el port perquè deixi de ser un desert de formigó i atragui activitat econòmica
Ramon Ferré
alcalde de calafell

Un pla especial definirà els usos del port

L’Ajuntament de Calafell replantejarà en un futur pla especial municipal la situació de diversos espais del port de Segur de Calafell que, en aquest moment, estan desaprofitats. L’objectiu d’aquesta iniciativa és trobar, a mitjà i a llarg termini, una fórmula per rendibilitzar l’espai del port i les seves potencialitats. Amb aquesta iniciativa, el govern local vol dinamitzar el port perquè deixi de ser un desert de formigó i esdevingui un focus d’atracció econòmica de primer nivell per al municipi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia