Infraestructures i serveis

municipal

Manlleu estudia si es pot fer o no la passera al Ter

S’ha demanat a una empresa especialista si l’estructura al riu és possible i viable

Els veïns més afectats per les obres del pont anuncien noves accions

Els veïns del barri de Vista Alegre de Manlleu, l’únic situat a l’altra banda del Ter, continuen en peu de guerra per tal d’aconseguir una passera que no els obligui a fer uns quinze quilòmetres d’anada i tornada cada vegada que volen desplaçar-se al nucli de la població. Des de l’associació de veïns s’han fet càlculs econòmics de la despesa que els suposarà tant pel que fa a desgast del vehicle com a pèrdua de temps i la conclusió, tal com explica un gran cartell a l’entrada del barri, és que a tot el veïnat tenir el pont tancat durant gairebé un any els suposarà un cost global de 911.316 euros.

A banda del temor a quedar aïllats, en la conferència també es van apuntar diverses mancances del projecte: “Els últims 25 anys, s’hauran fet cinc intervencions al pont, però cap ha servit per solucionar el coll d’ampolla que es forma al final del passeig del Ter. O per evitar que els vehicles de gran tonatge quedin encallats quan giren”, va remarcar el president de l’associació de veïns, Jaume Caralt.

Demanen un informe

Des de l’associació de veïns es lamenta que projectes com ara el del pont “es facin des de Barcelona i no escoltant la gent que hi passa cada dia”. “Ens hem posat seriosos i si no ens ofereixen solucions a l’aïllament farem noves mesures de pressió, com pot ser tallar el pont, un contenciós administratiu o qualsevol cosa per fer-nos veure”, va dir Caralt.

Des de l’Ajuntament, en la sessió de valoració dels dos anys de mandat per part d’ERC, el regidor Enric Vilaregut va assegurar que els sap greu la situació tensa amb els veïns: “No els faltarà res. Excepte amb la passera, hem buscat solucions per a tot”, va remarcar. Vilaregut també va explicar que, a petició dels veïns, s’han posat en contacte amb una empresa especialista a fer estructures per sobre del riu: “Quan tinguem el projecte i el pressupost ho explicarem a la població i veurem si es pot fer o no. Aquest juliol, hem de rebre l’informe. L’ACA demana que sigui una estructura molt segura.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia