Riba-roja s'unirà amb metro a València en l'any 2011

En tan sols 20 minuts els veïns de Riba-roja del Túria podran estar en el centre de València gràcies a la línia 5 de Metro València. Serà a partir del primer trimestre de 2011, una vegada concloga l'obra civil, prevista per a l'estiu de 2010 i s'executen les instal·lacions de senyalització i comunicacions. Amb una freqüència de pas de 10 minuts en cada sentit cap a l'aeroport, els viatgers estaran connectats amb el port, l'aeroport o l'estació del Nord.

El tram Aeroport - Riba-roja té una longitud aproximada de 10 quilòmetres i disposa de parades en La Cova, La Presa, Masia de Traver i Riba-roja I, junt a l'actual Centre de Salut. A més d'aquestes quatre parades s'habilitaran aparcaments per a 450 vehicles, facilitant així el desplaçament dels ciutadans de les zones residencials fins al metro. D'este nou traçat destaca un viaducte de 102 metres sobre la CV-370 d'arc metàl·lic que ja està acabat i les restes d'un canal de l'època romana que assegurava el reg a la zona i que ha obligat a redefinir l'aparcament de La Presa, traçant una nova coberta vegetal. Actualment s'està treballant en una parada intermèdia que estaria ubicada a València La Vella, que està subjecta a la futura expansió urbanística d'esta zona.

Respecte a la prolongació del traçat fins a Vilamarxant, la Conselleria d'Infraestructures i Transports ja disposa de la Declaració d'Impacte Ambiental positiva i ja s'ha redactat el projecte bàsic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.