Infraestructures i serveis

Acaben les obres del camí del Mar de Viladecans amb set anys de retard

La Generalitat executa els 850 metres pendents d’una via que comparteix amb l’Ajuntament

S’ha millorat el ferm de la calçada i s’ha creat un carril bici

Han calgut set anys perquè la Generalitat executi el tram pendent del camí del Mar de Viladecans, una via de titularitat compartida amb l’Ajuntament de gairebé quatre quilòmetres que comunica el nucli urbà amb la platja de la Pineda. La reforma dels 850 metres de la Generalitat que restaven pendents han permès crear un carril bici a la carretera B-204, un espai que guanyen els viladecanencs per apropar-se “al mar que facilita la mobilitat sostenible i completa la via ciclista cap al litoral”, ha assenyalat l’alcalde de la ciutat, Carles Ruiz, que es felicita que, per fi, la Generalitat hagi executat un projecte que va ser redactat el 2010.

La construcció d’aquest carril és la continuació dels 200 metres que es van estrenar l’any passat amb la reforma del pont sobre la via del tren i enllaça amb els dos quilòmetres més propers a la platja, que es van habilitar fa dos anys. És un carril bici segregat de la calçada de 2,6 metres d’ample que connecta amb els carrils que surten des de la cèntrica plaça Europa. D’aquesta manera, es crea un accés directe que abans, com a alternativa, transcorria en part pel carril de la riera de Sant Climent.A la carretera s’ha reduït l’amplada dels carrils, el que ha redundat en una reducció de la velocitat del trànsit. La Generalitat ha invertit 957.000 euros en la renovació del ferm, en la millora de la senyalització, en les barreres de seguretat i en el drenatge i en la construcció del carril bici.

Paral·lelament, el consistori ha millorat la xarxa de carrils bici, que sumen 15,5 quilòmetres al nucli urbà. Està previst incorporar nous trams a l’avinguda del Mil·lenari i al passeig de la Marina, i en un futur la xarxa s’ampliarà a la carretera C-245, a la carretera de Sant Climent i a l’accés a l’espai natural del Remolar i a la platja de la Murtra.

LA XIFRA

850
metres
té el carril bici que la Generalitat ha construït a la carretera B-204, que connecta el nucli urbà amb la platja.

LA FRASE

És un espai que facilita la mobilitat sostenible i completa la via ciclista cap al litoral
Carles Ruiz
Alcalde de Viladecans

Accés amb bici a la platja del Prat

Rosa M. Bravo

L’accés a la platja del Prat amb bicicleta ha millorat amb l’obertura d’un carril bici al carrer del Coronel Sanfeliu, una obra que ha costat 84.000 euros i ha estat sufragada a parts iguals per l’Ajuntament i l’Àrea Metropolitana de Barcelona. El carril té 800 metres de longitud i comunica el centre del Prat amb el carril bici de l’avinguda de l’Onze de Setembre, des d’on es connecta amb els polígons del Mas Blau i el Pratenc, amb l’aeroport, amb els espais natural i amb la platja. El nou carril, en tots dos sentits de la circulació, està segregat de la calçada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia