Infraestructures i serveis

Una nova via verda al cor del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

Ha de reduir la problemàtica de l’aparcament massiu a prop de la Fageda a la tardor

El nou vial discorrerà paral·lel a l’actual carretera de Santa Pau

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha posat a licitació per 800.000 eros la nova via verda a través d’un dels indrets més centrals, concorreguts i estratègics de la Zona Volcànica de la Garrotxa. Es tracta del que ha d’unir el barri de Can Blanc de Santa Pau i els volcans de Santa Margarida i el Croscat. Aquesta via verda, a més, és cabdal, perquè ha d’ajudar a descongestionar les bosses d’aparcament del punt d’informació de Can Jordà, un dels principals accessos a la Fageda d’en Jordà. Actualment, la connexió es fa a través de la carretera GI-524 (Olot-Banyoles per Santa Pau).

El vial previst ha de millorar la seguretat viària, ja que en èpoques de gran afluència de visitants –especialment a la tardor i a la primavera– quan els aparcaments estan plens, els vehicles estacionen en vorals i zones adjacents a la carretera, fet que hi provoca la presència no ordenada de vianants. Aquesta via verda, doncs, connectarà aquestes bosses, els vials de les urbanitzacions i els aparcaments de Can Serra i Santa Margarida.

El traçat del nou vial, de tres quilòmetres de longitud i tres d’amplada, discorrerà segregat de la carretera GI-524, separat, doncs, del trànsit de vehicles. Unirà la urbanització de Can Blanc i l’aparcament de Santa Margarida, passant per l’àmbit de Can Serra i la urbanització de Can Xel.

D’aquesta manera, a més d’unir la fageda i els volcans, també connectarà amb les principals bosses d’estacionament de la zona, els vials de les urbanitzacions i els aparcaments de Can Serra i Santa Margarida.

LES XIFRES

800.000
euros
és la quantitat inicial del concurs que ara ha iniciat el Departament de Territori i Sostenibilitat.
3
quilòmetres
de longitud té la futura via verda que unirà Can Blanc amb l’aparcament de Santa Margarida.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.