Infraestructures i serveis

Berga medita portar la biblioteca a Sant Francesc

El govern vol convertir la zona en “un pol cultural”

El Consell Comarcal s’interessa per l’edifici de la biblioteca

L’Ajuntament de Berga medita traslladar la Biblioteca Ramon Vinyes i Cluet i l’Arxiu Comarcal del Berguedà al convent de Sant Francesc. Segons el regidor d’Urbanisme, Oriol Camps, la idea “està verda” però diu que, en cas de tirar endavant, dinamitzaria el sud del barri vell i convertiria el nucli antic en “un pol cultural important”, ja que la biblioteca i l’arxiu passarien a ser veïns de l’Escola Municipal de Música de Berga i el Teatre Municipal.

La proposta de traslladar aquests dos serveis al convent encaixa amb la voluntat del consistori d’aprofitar l’equipament per a usos socials. Des de fa uns mesos, l’Ajuntament disposa del convent, després que els franciscans els l’hagin cedit pels pròxims 25 anys.

Ara bé, el projecte de portar-hi la biblioteca sembla que va per llarg. El mateix regidor Camps veu complicat que es pugui executar abans del final del mandat: “És un procés llarg: cal fer un projecte que agradi més o menys a tothom, cal buscar finançament, cal posar a licitació...”, recalca el regidor. Alhora, el govern no tanca la porta a noves propostes per portar a terme al convent: “Potser algú fa una altra proposta que és millor i acabem optant per aquesta.”

Molt espai al convent

El convent de Sant Francesc és immens. Té quatre plantes i, de moment, només s’ha acordat donar ús a la primera, que es convertirà en una exposició permanent de l’artista Joan Ferrer. Ara bé, Camps recalca que l’adequació d’un servei com ara la biblioteca en un espai com el de Sant Francesc és complexa: “Estem parlant d’un edifici força vell.”

Però, més enllà de les reformes que pugui necessitar el convent, el govern de la CUP remarca que la proposta no tirarà endavant si no hi ha consens polític. “El sentit comú ens empeny a treballar per un projecte que acontenti tots els berguedans”, ha dit Camps.

Un possible comprador

El Consell Comarcal del Berguedà està “molt interessat” a comprar l’actual edifici de la biblioteca a l’Ajuntament de Berga per “créixer en espai” i agrupar en un únic edifici tots els serveis que gestiona. La biblioteca actual està situada just al costat del local del Consell, que s’ha quedat petit i ha obligat l’ens a llogar locals per tota la comarca.

Segons el president de l’ens, David Font, la idea fa temps que s’està negociant amb el consistori i fins i tot un arquitecte ja ha posat preu a l’immoble: uns 712.000 euros.

LES FRASES

Una biblioteca podria convertir la zona de Sant Francesc en un pol cultural molt important a la ciutat
Oriol Camps
regidor d’urbanisme de l’ajuntament de berga
L’actual biblioteca ens permetria guanyar espai i agrupar tots els serveis que gestiona el Consell Comarcal
David Font
president del consell comarcal del berguedà


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia