Infraestructures i serveis

Prohibiran durant mig any que els camions travessin Caldes

L’Ajuntament senyalitzarà la prohibició i només permetrà que entrin al poble si han de carregar-hi o o descarregar-hi

L’obra al carrer Llagostera deixa els vehicles de gran tonatge sense alternativa

Els camions no podran travessar el centre de Caldes de Malavella durant mig any. És un dels efectes de les obres a la via que creua el poble, el carrer Llagostera, que han de començar a finals de mes. L’alcalde, Salvador Balliu (CiU), reconeix que aquesta és la solució triada juntament amb la Generalitat perquè “no hi ha cap desviació possible” per als vehicles de gran tonatge.

El regidor d’Urbanisme de Caldes, Sergi Mir, avança que col·locaran la senyalització “excepcional” d’aquí a pocs dies a la GI-673, l’accés a Caldes des de l’A-2, i la GI-674, la carretera que du fins a Llagostera. Inicialment, hi haurà uns dies “de tolerància”, però més endavant la policia local començarà a sancionar els conductors dels camions que no respectin la prohibició, que ja apliquen en altres municipis, destaca l’edil. Les empreses que han d’entrar al poble per carregar o descarregar, incloent-hi les embotelladores d’aigua, tindran autorització per utilitzar la via.

Un carril de circulació

Quan comencin les obres, hi haurà un sol carril de circulació per als vehicles, i se’ls donarà pas alternatiu. Mir indica que els tres primers mesos seran “els de més afectació, perquè hi haurà més moviment”.

L’Ajuntament ja havia informat a principis d’any que hauria de desviar el trànsit per la millora de mig quilòmetre del carrer, on es canviaran el paviment, les xarxes municipals de serveis i s’eixamplaran les voreres. Els cotxes seran desviats per l’avinguda Catalunya. A més, es construirà una rotonda en l’encreuament amb el carrer Girona i l’avinguda Catalunya. El semàfor que regula el trànsit del sector desapareixerà.

En l’últim ple municipal, el 25 de setembre, Balliu va respondre una pregunta de la portaveu d’ERC, Esther Domínguez, i va reconèixer que la urbanització del carrer Llagostera provocaria “maldecaps extres” i que les obres serien “llargues”, però que canviarien “la imatge de Caldes”.

LA XIFRA

734.401
euros
és el cost del contracte d’urbanització d’un tram de la carretera de Llagostera, que creua el poble de Caldes.

El dilluns 27, data probable de l’inici d’obres

L’Ajuntament de Caldes ha treballat l’afectació de les obres del carrer Llagostera, que haurien de durar mig any, amb el Departament de Territori i Sostenibilitat. Mir explica que el dilluns 27 és la data més probable perquè comenci la prohibició que els camions travessin el poble i perquè hi hagi un sol sentit de circulació. El ple del 31 de juliol va aprovar l’adjudicació de la millora del carrer. El 31 d’agost, l’Ajuntament va firmar el contracte amb Obres i Pavimentos Brossa SA per un total de 734.401,31 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia