Infraestructures i serveis

Municipal

Ampliació de la xarxa de carril bici a Fornells de la Selva

Les obres es fan al carrer Sant Cugat i duraran tres mesos

També es renovarà la xarxa d’aigües pluvials i l’enllumenat

Ampliar la xarxa pedalable de Fornells de la Selva i, alhora, consolidar i fer més atractiva una de les principals vies d’entrada al centre de la població. És el doble objectiu d’unes obres que començaran aquesta setmana al municipi i que permetran ampliar el tram de carril bici que passa pel terme. Els treballs tenen lloc al carrer Sant Cugat i duraran uns tres mesos. L’alcalde, Narcís Boschdemont, explica que un cop estigui enllestit el projecte, un dels punts més interessants és que els dos extrems del carril bici enllacin amb altres espais d’ús per a ciclistes per tal que el recorregut tingui la major continuïtat possible. D’una banda, precisament, el nou carril bici serà el perllongament d’un altre tros ja existent. En l’actualitat hi ha un tram en direcció a Girona que passa per sobre una vorera, i que és exclusiu per a bicicletes. Una de les puntes del trajecte és al límit entre el camí Avellaners i la carretera que va de Fornells a Quart. Continua pel camí Avellaners, passa per la zona de darrere de l’església i acaba a l’encreuament amb el carrer Sant Cugat, on es faran les obres.

Com que al carrer Sant Cugat hi havia més espai, a part d’emplaçar-hi la continuació del carril bici, es mantindrà la vorera per a vianants. També s’aprofitarà per renovar-hi la xarxa d’aigües pluvials i un tall de la de l’aigua potable, es canviarà l’enllumenat tradicional per nous llums led, s’asfaltarà novament el carrer i s’arranjarà la vorera.

El nou carril bici anirà fins als afores, a l’altura de la GIP-6631. Aquí els usuaris podran continuar per un camí de terra i enllaçar amb una via verda que arriba a la carretera de Palau, on hi ha el camp de futbol de La Salle. “Aquest punt serà el que ens acostarà més a Girona. Quan tot el circuit estigui acabat, el carril bici a Fornells no només serà una opció lúdica o turística, sinó que pot ser un bon camí per anar a treballar a la capital gironina”, indica Boschdemont. I, en direcció sud, la intenció és que el carril bici connecti amb la via verda que es fa en paral·lel a la carretera de Campllong a Fornells.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia