El port esportiu de Roda de Berà tan sols ha venut el 30% dels amarratges des de la seva obertura

La crisi ha afectat l'arrencada de la infraestructura, inaugurada el 2008

El proper mes de juny el port de Roda de Berà complirà dos anys des de la seva inauguració, l'any 2008. Durant tot aquest temps, l'empresa concessionària de la infraestructura (Nova Dàrsena Esportiva de Barà) tan sols ha aconseguit vendre el 30% dels 643 amarratges que té disponibles. Pel que fa als locals comercials construïts, dels 27 que hi havia disponibles en el moment de la inauguració tan sols se n'han ocupat tres.

El gerent de la infraestructura, Julián Unzaga, va vincular aquests resultats directament amb el context de crisi econòmica. «En aquests moments no funciona res, i menys amb la crisi que hi ha al sector nàutic», va comentar. Fins i tot, algunes de les persones que ja havien aparaulat la compra d'un amarratge abans de la inauguració, després s'han trobat amb dificultats financeres per confirmar la compra.

Davant d'aquest panorama, la concessionària ha fet alguns canvis en les condicions d'accés al port. Així, si en un principi només apostaven per la compra, ara han obert els amarratges al lloguer, i podria ser que en el futur es plantegin fins i tot la modalitat de lloguer amb opció a compra. Tot i les dificultats, de moment no es plantegen renunciar. «Un cop se superi la crisi, podrem veure com funciona realment aquest port. Si llavors la cosa tampoc rutllés, llavors sí que ens hauríem de plantejar alguna cosa», va assenyalar Unzaga.

Esperant un supermercat

D'entre els locals que actualment resten buits al port esportiu de Roda de Berà, hi ha el destinat a una superfície mitjana dedicada a l'alimentació, que fa dos anys va provocar les suspicàcies del govern municipal. Tot i que de moment encara no s'ha pogut començar a treballar-hi en ferm, la concessionària del port confia en la propera instal·lació d'aquest comerç, un cop ja s'han superat les traves legals existents amb l'aprovació de la nova llei d'equipaments comercials. «Ara només quedarien alguns tràmits burocràtics de curt termini», va subratllar Unzaga, que espera que la paràlisi política del consistori no afecti aquest projecte, que s'espera que revitalitzi l'espai.

Poc abans de la inauguració del port, l'Ajuntament va anunciar que prohibiria els comerços d'alimentació al port, ja que ho considerava poc apropiat, però finalment hi va renunciar per por a haver de pagar una indemnització.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.