Constantí reclama que hi hagi una parada del Tramcamp al centre del municipi

L'alcalde de Constantí, Josep Maria Sabaté, ha reclamat de nou que el futur Tramcamp tingui una estació al nucli urbà del municipi. Ara, la Generalitat tan sols preveu que aquest nou servei de transport públic tingui una parada al barri que vol impulsar el govern català darrere del polígon de les Gavarres, força allunyat del nucli històric de la població, però no s'ha projectat cap ramal que connecti directament amb el nucli actual de Constantí. Segons Sabaté, el Tramcamp «ha de prestar un servei intern, de proximitat i vertebrador», raó per la qual consideren imprescindible que el tram que ha de construir-se entre les ciutats de Tarragona i Reus prevegi també el seu pas pel centre de Constantí.

«Som a cinc quilòmetres de Tarragona, ens passarà el traçat pel nostre terme municipal i, en canvi, no tindrem una estació al nucli de Constantí», va protestar l'alcalde. El consistori, de fet, ja va presentar al·legacions al pla territorial parcial del Camp de Tarragona en aquest sentit, tot i que el govern de la Generalitat no va preveure aquesta possibilitat en l'aprovació definitiva del document.

Si obtingués aquesta estació, Constantí passaria a tenir una connexió ferroviària directa, un servei que ara no existeix dins del municipi. L'alcalde constantinenc, de fet, considera incomprensible que sí que es prevegi aquest servei al futur eixample de les Gavarres, una zona de creixement que es preveu en el pla territorial al terme municipal de Constantí, tot i que separat del nucli ara habitat, i que ja va despertar les crítiques de l'Ajuntament durant la tramitació del pla.

Les declaracions de Sabaté arriben just després que el govern anunciés que la presentació de l'estudi informatiu s'endarrereix fins passat l'estiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.