Infraestructures i serveis

Bescanó i Sant Gregori busquen finançament per a la passarel·la sobre el Ter

Deleguen al Consorci de les Vies Verdes la tramitació d’una subvenció per la meitat del cost de l’obra

S’ha endarrerit per modificacions urbanístiques

Es reactiva el projecte d’unir Bescanó i Sant Gregori amb una passarel·la sobre el riu Ter després que diversos tràmits administratius i urbanístics fessin endarrerir la iniciativa que es va presentar el febrer del 2015. Els dos consistoris han aprovat la delegació al Consorci de les Vies Verdes per demanar una subvenció al Departament de Territori i Sostenibilitat per la convocatòria de vies ciclistes dels fons europeus FEDER. L’import total d’aquesta actuació que connectaria les rutes de la vall del Ter i la vall del Llémena amb una passera per a vianants i ciclistes sobre el riu és de 687.992,48 euros, i la subvenció europea en cobreix el 50%.

L’alcalde de Bescanó, Pere Lluís Garcia, va explicar que el retard de quatre anys es deu, d’una banda, a la modificació del POUM que va haver de realitzar el municipi, ja que el pla d’ordenació urbanística inicial no permetia cap instal·lació fixa al punt on es volia posar, a tocar del Ter, després que la comissió territorial d’Urbanisme de Girona els tombés el projecte l’octubre del 2016. Garcia va explicar, a més, que hi havia una sèrie d’acords verbals amb la Generalitat i la Diputació “per subvencions que es van perdre”. L’alcalde de Bescanó va recalcar que és un projecte important per al municipi però que els beneficiaris no són només els veïns, ja que la zona és molt freqüentada pel cicloturisme. D’aquí que a Bescanó es consideri que el cost no el poden assumir només els veïns. El projecte inclou una altra actuació: el carril bici que connectaria la passera amb Sant Gregori i enllaçaria amb el camí ral.

LA DATA

9.2.2015
És la data
en què es va presentar el projecte del pont de connexió de 135 metres

LA FRASE

Hi havia uns acords verbals amb la Generalitat i la Diputació que es van perdre
Pere Lluís Garcia
alcalde de bescanó

Reconstruïda la passera provisional

La força de l’aigua del Ter, que baixava amb un gran cabal després de les últimes pluges, va fer desaparèixer a mitjan octubre la passera provisional que comunica Bescanó i Sant Gregori. Es tracta d’un pas privat d’una empresa d’àrids però és una via de comunicació molt utilitzada pels veïns dels dos municipis i també pels ciclistes. Aquests dies l’Ajuntament de Bescanó hi ha estat treballant per reconstruir-la.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia