Infraestructures i serveis

Les piscines inacabades a Vilafant des de fa 25 anys seran el nou espai Àgora

L’Ajuntament recuperarà l’estructura per fer-hi un nou equipament cobert polivalent

Es preveu utilitzar-lo per a actes esportius, culturals i festius

Els vestigis del macrocomplex poliesportiu fallit de Vilafant es transformaran enguany en un nou equipament polivalent que es dirà Àgora. Més de vint-i-cinc anys després de començar i d’encallar-se aquella construcció (vegeu peça), l’Ajuntament veu finalment com recuperar aquest espai mig abandonat. “Al llarg dels anys s’havien estudiat moltes fórmules, s’han enderrocat algunes parts, però ara veiem factible recuperar l’espai i donar-li utilitat”, diu l’alcaldessa, Consol Cantenys.

El projecte, ara a exposició pública i aprovat per ple al desembre, rehabilitarà l’edifici inacabat de les antigues piscines per transformar-lo en un espai cobert obert pels costats de prop de 3.000 metres quadrats. L’estructura principal i la coberta es mantindran i es reforçaran. Tot l’espai interior serà aplanat i pavimentat i se suprimirà una estructura d’altell existent. Les graderies que envolten l’espai es mantindran i s’equiparà amb enllumenat. L’alcaldessa hi veu la possibilitat d’acollir tant activitats complementàries del pavelló esportiu situat a tocar com actes culturals, festius i populars (una trobada de gegants si cal). L’Ajuntament estima en 374.000 euros la inversió necessària i disposarà d’aquest import amb els 600.000 euros d’una subvenció endarrerida de la Generalitat. Un cop els treballs s’hauran posat a licitació i s’hauran adjudicat, es preveu tres mesos d’obres, que l’alcaldessa confia que es podran executar aquest any.

LA FRASE

Tindrem un nou espai cobert per a actes i millorarem la imatge d’una àrea que calia dignificar
Consol Cantenys
alcaldessa de vilafant

LES XIFRES

25
anys.
L’edifici es va començar a construir a principis dels anys noranta i va quedar aturat i abandonat fins avui.
3.000
metres quadrats
aproximadament tindrà aquest nou espai cobert, un cop rehabilitat l’edifici.

Un projecte faraònic fallit iniciat els anys noranta

El projecte de complex poliesportiu de Vilafant es va començar a construir a principis dels anys noranta a iniciativa d’una societat privada i no es va poder acabar per problemes econòmics. Avui tothom coincideix que es tractava d’un projecte faraònic i insostenible que incloïa en un espai d’uns 50.000 m² una pista d’atletisme olímpica, dues piscines, un camp de futbol i un pavelló, entre altres estructures annexes. Un cop ja aturades les obres, el 2002, es va crear el Consorci Poliesports de l’Alt Empordà, format pels ajuntaments de Figueres i Vilafant i el Consell Comarcal de l’Alt Empordà amb l’objectiu de tirar endavant de manera conjunta la construcció i explotació d’un pavelló, una piscina coberta i un centre cívic que donaria servei a tota l’àrea urbana de Figueres i als municipis del voltant, aprofitant les instal·lacions que s’havien començat a aixecar, però aquell intent tampoc va reeixir. Mitjançant requalificacions i cessions de terreny, l’Ajuntament de Vilafant va recuperar el que va poder. “Vam valorar diverses fórmules, incloent-hi l’enderroc total, però els costos eren insostenibles per al nostre Ajuntament, ens vam centrar a prioritzar el pavelló del qual disposem avui”, explica l’alcaldessa. Finalment, 25 anys després de començar aquelles obres, Cantenys considera que el projecte Àgora permetrà de donar utilitat als edificis inacabats i dignificar una àrea del municipi que havia quedat massa anys abandonada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia