Les detonacions al Montgròs es reprenen amb més seguretat veïnal

Després de les queixes, Gisa i Dragados informen de cada explosió de les obres de l'eix diagonal

Diversos cartells instal·lats al llarg de la urbanització Vora Sitges advertien que la pròxima detonació per construir la nova C-15 es produiria a primera hora de la tarda; així mateix, un cotxe amb una sirena va recórrer bona part de la urbanització per advertir de la detonació minuts abans de la una del migdia. Personal de les obres també va instal·lar un sismògraf a la zona boscosa de la urbanització, a pocs metres dels habitatges més pròxims a les obres, per controlar el moviment de terra produït per la detonació. Al voltant de les 13.30 h es va produir la primera explosió; al cap d'un quart hi va haver la segona, amb molta més intensitat, segons els veïns.

Millores i queixes

Els ciutadans que resideixen a la zona de la urbanització situada just davant de l'accés nord del túnel en construcció reconeixen la millora que representa saber amb antelació el dia i l'hora de les explosions, després que la setmana passada els agafés totalment per sorpresa.

No obstant això, els veïns asseguren que de moment no s'ha fet cap peritatge sobre l'estat de les cases perquè qualsevol desperfecte causat per les voladures pugui quedar comprovat. «Ens van dir que vindrien, però de moment no ho han fet», explica Juan Cano, un dels veïns de la urbanització. Una altra de les crítiques és l'horari de treball de les obres, que alguns dies comencen a les set i escaig del matí i duren fins passades les deu del vespre, segons aquest ciutadà. «Aquesta és una zona residencial», recorda Juan Cano, que assegura que viure davant d'aquestes obres és un «deliri».

L'Ajuntament exigeix millores

«No volem que això es repeteixi», assegura l'alcalde de Canyelles, Xavier Robert (PSC), respecte a la gran explosió de les obres, la setmana passada, que va agafar per sorpresa tant els veïns com l'Ajuntament. El govern es va reunir dimecres amb responsables de Gisa i Dragados –l'empresa de la Generalitat que gestiona les obres i l'empresa concessionària, respectivament– en una «entrevista contundent», segons Robert. «Es posaran sismògrafs a Vora Sitges tal com se n'han posat a Califòrnia», diu l'alcalde, tenint en compte que a l'accés sud del túnel, que afecta la urbanització Califòrnia, les empreses ja fa setmanes que hi treballen i han fet detonacions. Segons l'alcalde, el compromís és que les explosions es facin de 13 h a 15 h, dia sí i dia no, durant dos mesos. Robert també garanteix que es farà «un peritatge casa per casa a les zones de més risc». «Estarem ben atents que els compromisos es compleixin i que no hi hagi oblits», assegura l'alcalde.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.