Infraestructures i serveis

Fi a un any i mig d’obres a la via que creua Caldes

Un acte oficial dona per acabada la urbanització de la carretera Llagostera

L’Ajuntament de Caldes de Malavella va voler donar ahir al migdia més rellevància a l’acabament de les obres a la via que creua el poble, la carretera Llagostera. Així, tres mesos després que ja hi comencessin a circular vehicles, l’alcalde, Salvador Balliu, va valorar que, tot i que s’ha allargat un any i mig, han “fet una cosa molt bona”.

La urbanització de la carretera ha provocat més d’un maldecap en la mobilitat dels veïns –hi va haver molts mesos de restriccions– i dels gironins que han de creuar, per motius diversos, el poble. “Quan acabaran les obres?”, li havien preguntat més d’una vegada veïns de Sant Feliu de Guíxols o Platja d’Aro que “venen a Caldes a buscar el tren”, va explicar el batlle.

Les obres han costat uns 800.000 euros i han estat finançades pels veïns amb contribucions especials (un 10%) i per l’Ajuntament (la resta). S’han ampliat les voreres, s’hi han posat panots, s’han millorat els serveis subterranis, com ara les línies elèctriques i la xarxa d’aigües i clavegueram, i s’ha asfaltat el carrer Lleida.

Les cases dels romans

Les obres van haver de ser aturades uns mesos per la troballa d’unes restes arqueològiques. Al subsol, molt a prop del turó del puig de Sant Grau i les termes, s’hi van localitzar restes d’habitatges, de les primeres cases dels romans. Segons van detallar el regidor d’Obres i Serveis, Sergi Mir, i l’historiador i arqueòleg Joan Llinàs, els elements descoberts eren de construccions d’entre el segle II aC i el segle II dC. Eren l’antiga Aquae Calidae.

Les restes, visibles des de la vorera i a tocar de les termes romanes, han obligat a desplaçar un safareig i han permès fer un nou accés a Sant Grau a través del carrer Pla i Deniel. L’alcalde va destacar que els romans s’havien establert “entre el puig de les Ànimes i la carretera”.

A Balliu i a la majoria dels integrants de l’equip de govern, de CiU, els van acompanyar el director dels serveis territorials de Territori i Sostenibilitat, Pere Saló; l’alcalde de Vidreres i diputat a la Diputació de Girona, Jordi Camps, i mig centenar de veïns, incloent-hi l’hereu, Miquel Farré, i la pubilla, Mar Carbó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia