L’aigua potable arribarà a dos barris més de Camós
L’Ajuntament compta que les obres es puguin adjudicar a finals d’aquest any i que comencin a principis del que ve
Els beneficiats seran els veïns de Can Pedrers i Santa Maria
L’Ajuntament de Camós ha aprovat inicialment un dels projectes més ambiciosos que ha afrontat mai el municipi, la portada d’aigua potable als barris de Santa Maria i de Can Pedrers, a través d’una canonada de 3 km que partirà de la zona urbana. El seu cost és d’uns 500.000 euros, que el consistori compta cobrir amb recursos propis i, sobretot, amb subvencions de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i de la Diputació. Ara el projecte es troba en exposició pública i, si es compleixen les previsions, l’aprovació definitiva es farà en el ple municipal del setembre. L’adjudicació es faria a finals d’any i les obres podrien començar a la primavera.
La canonada la faran passar paral·lela a la carretera que va del nucli de Camós amb el de Palol de Revardit, al peu de la qual hi ha els veïnats de Santa Maria i de Can Pedrers. Des del conducte principal sortiran les connexions a les finques. Aquesta part l’hauran de pagar els propietaris. Uns 30 veïns -cases particulars i també establiments de turisme rural- se’n poden beneficiar. L’alcalde, Josep Jordi (ERC), explica que, un cop feta aquesta obra, a Camós quedaran unes poques cases aïllades sense estar connectades a la xarxa i que difícilment hi estaran a curt termini perquè estan molt aïllades. Aquestes finques hauran de seguir nodrint-se de pous, sovint contaminats de nitrats provinents -generalment- dels purins de les granges.
LES XIFRES
Farà possible la connexió de Palol
L’ampliació de la xarxa d’aigua potable de Camós fins a Can Pedrers permetrà que el municipi veí de Palol de Revardit també s’hi connecti. “Ens satisfà que la nostra obra no només beneficiï Camós, sinó també Palol”, va manifestar l’alcalde del primer municipi. Palol de Revardit necessita l’aigua d’Aigües de Banyoles (procedent de l’estany) perquè hi ha temporades que els seus pous estan contaminats de nitrats. Els últims anys s’han buscat aqüífers alternatius, però sense els resultats esperats.