Infraestructures i serveis

El trànsit a l’AP-7 cau un 77% aquest mes

En comparació amb un any enrere, el percentatge encara és més alt, un 92%, si es tracta només de vehicles lleugers

Les restriccions en la circulació de vehicles a causa de l’estat d’alarma han estat fins ara ben visibles a les carreteres gironines, amb una gran disminució de trànsit rodat. L’abast d’aquesta disminució es constata amb les xifres sobre el volum de vehicles a la principal via que creua les comarques gironines: l’AP-7.

La circulació de vehicles en el tram nord d’aquesta autopista durant la primera quinzena d’abril ha disminuït un 77,6% respecte al mateix període de fa un any. Concretament, i segons dades facilitades per Autopistas, durant aquests primers quinze dies –entre els quals s’hi inclou Setmana Santa–, per aquest tram comprès entre la Roca del Vallès i la Jonquera hi van passar una mitjana diària de 9.301 vehicles, la major part dels quals –7.127– eren vehicles pesants. Aquesta xifra contrasta amb la d’un any enrere, en què el nombre de vehicles de mitjana diària era de 41.489 i més de la meitat –28.599– eren vehicles lleugers. És a dir, el trànsit de vehicles lleugers durant la primera quinzena d’abril ha caigut un 92,4% –hi han passat 2.174 cotxes quan un any abans havien estat 28.599.

Pel que fa al març, a la meitat del qual es va decretar l’estat d’alarma, les dades mensuals també assenyalen una disminució del 38% en la intensitat mitjana diària al mateix tram, i d’un 36% en el tram de la ronda de Girona, és a dir, entre Fornells i Vilademuls. En tots dos casos, la mitjana de vehicles lleugers pràcticament va disminuir a la meitat durant el mes de març –respecte al març de l’any passat–, cosa que també fa visible la caiguda del trànsit de vehicles per la ronda de Girona. Pel que fa als vehicles pesants, al març només va disminuir un 10% el pas de vehicles.

LA XIFRA

9.301
vehicles
de mitjana al dia han passat per l’AP-7 durant la primera quinzena d’abril.

Reforç de seguretat als embassaments

Endesa ha reforçat les mesures de seguretat a l’embassament de Susqueda i del Pasteral, així com a les plantes associades, a més de Sau, per garantir no només la seguretat de l’equip de persones que mantenen les instal·lacions sinó també dels seus subministraments a l’hora d’assegurar les demandes d’aigua potable de Girona i Barcelona, els regs de les comunitats del Baix Ter i el vital cabal ecològic del riu. Aquesta mesura ha estat adoptada per la crisi sanitària i amb l’objectiu d’assegurar la correcta producció d’energia i garantir el subministrament elèctric a tota la ciutadania i, especialment, als equipaments crítics, com els sanitaris, mentre duri la pandèmia, segons explica l’empresa en un comunicat. Entre les mesures preses hi ha el desdoblament de manera preventiva del centre de control i gestió hidràulica que hi ha a la ciutat de Lleida i des del qual es gestionen les 55 centrals hidroelèctriques que Endesa té a Catalunya, set de les quals a Girona. Així, es garanteix que el personal que hi està destinat també pugui desdoblar-se –i, així, reduir el risc de contagi– i que en cas de fallida d’un el de reserva pugui commutar i entrar en funcionament immediatament. Les set centrals hidroelèctriques gironines, amb una potència total instal·lada de 102,9 MW, tenen un paper rellevant en el subministrament d’electricitat a la demarcació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.