La Providència d’Olot ja és de titularitat pública
Després de dos anys de gestions amb el bisbat i el Vaticà, s’ha signat el conveni
El gros del conjunt d’edificis de la Divina Providència d’Olot ja és de titularitat pública després de més de dos anys de gestions complicades amb el bisbat de Girona i el Vaticà. Finalment, doncs, s’ha donat el vistiplau a la voluntat de les monges clarisses, que resideixen a l’antic edifici Sant Jaume. Ahir, l’alcalde, Pep Berga, i el bisbe de Girona, Francesc Pardo, van signar el conveni de cessió, que preveu que una part quedi per a l’Església i que hi continuï havent les dependències de Càritas Diocesana.
El bisbe Francesc Pardo va explicar que les gestions per fer efectiva la cessió han estat llargues, perquè primer hi ha hagut de donar el vistiplau la superiora del convent de les clarisses de Balaguer (Noguera), de qui depenien les olotines; fer la petició a la Congregació de la Vida Consagrada del Vaticà, i, posteriorment, el bisbe ha hagut de fer el procés de supressió de la comunitat d’Olot.
Francesc Pardo va remarcar que el conveni signat ahir dona compliment a la voluntat de les clarisses d’Olot –ara, només amb dues monges–. L’alcalde hi va coincidir i va agrair els 128 anys de servei a Olot per part de les monges, la majoria dels quals, dedicats a l’ensenyament.
A més, Pep Berga va garantir que el conjunt d’edificis es destinaran a fins socials i educatius i a serveis a les persones, d’acord amb la voluntat de les monges i del bisbat de Girona. No va poder concretar, no obstant això, quins seran.