Infraestructures

infraestructures i serveis

Perilla la construcció del geriàtric de Montgat

L'actual adjudicatari encara no ha presentat la fiança necessària per poder desenvolupar el projecte i el govern decideix rescindir provisionalment l'acord

El govern sospesarà ara si continua tirant endavant el projecte

La construcció del geriàtric de Montgat perilla. El projecte, que fins fa pocs mesos semblava clar que es desenvoluparia, ara està aturat, si més no de manera momentània. El motiu és que l'empresa a la qual es va adjudicar el complex –Sophos– encara no ha dipositat la fiança necessària davant del notari perquè aquest procedeixi a formalitzar l'escriptura i els treballs puguin començar, ja que en un principi estava previst que les obres comencessin el mes de juny passat. Després de mesos d'espera, ara el govern de Montgat ha decidit “rescindir provisionalment” l'adjudicació del projecte a l'empresa, ja que no és fins al setembre que està previst el desenllaç definitiu de tot aquest afer.

L'alcalde de Montgat, Jordi Ràmia (PSC), no va amagar la seva preocupació per la impossibilitat de materialitzar la construcció del geriàtric. “Sóc pessimista i, avui per avui, és gairebé impossible que l'actual adjudicatari tiri endavant la residència geriàtrica”, va dir.

Amb aquest panorama, i en el cas que definitivament la firma Sophos es vegi obligada a renunciar al projecte, el govern municipal (PSC, ERC i ICV-EUiA) obre ara un procés de reflexió que és obligat per debatre la idoneïtat de construir o no un centre geriàtric al municipi en el temps actual de crisi econòmica. “No s'ha d'oblidar que l'actual firma va ser l'única que es va presentar al seu moment al concurs”, va afirmar un decebut Ràmia, que no va descartar guardar al calaix durant un temps aquesta iniciativa en espera que vinguin temps millors. Si finalment el projecte no es tira endavant, on sí que revertirà directament serà en la previsió d'ingressos a les arques municipals. I és que només pel que fa a l'impost de construccions el consistori deixarà de percebre uns 170.000 euros, aproximadament, si finalment el geriàtric no es tira endavant.

El que havia de ser

El projecte preveia fer una residència geriàtrica i un centre de dia ubicats en un solar d'uns 4.000 m² entre la ronda 8 de Març i l'autopista C-31, al barri del Pla de Montgat. Un únic edifici havia d'englobar els dos equipaments, amb una planta baixa amb serveis com ara una sala de rehabilitació, un espai de fisioteràpia, infermeria i menjador, entre d'altres. La capacitat del geriàtric havia de ser per entre 100 i 115 persones i la meitat d'aquestes places havien de ser subvencionades per la Generalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.