Infraestructures

L'alta velocitat tampoc no serà a Tarragona el 2012

El retard en els terminis del corredor mediterrani també afectarà de ple l'accés fins al centre de Tarragona de trens d'alta velocitat, que el ministeri havia previst igualment per mitjan 2012, quan es posés en servei el corredor i el seu enllaç amb la línia del TAV Madrid-Barcelona. Després d'anunciar-ho l'estiu passat –precisament en la presentació del projecte de l'estació central, adjudicada el 20 de gener passat amb un termini d'execució de 29 mesos, si bé ara també han resultat congelades les obres–, Foment publicava el 30 de desembre al BOE l'anunci de la posada a licitació dels treballs per construir la plataforma del nou ramal de connexió des d'aquesta estació fins a la línia actual Reus-Tarragona, actuació que de fet s'incloïa en el mateix paquet d'obres de col·locació de la via a tot el corredor des de Vandellòs.

Ramal de 2,2 km

El nou ramal, de 2.266 metres de longitud, serà en via única d'ample ibèric, i es completarà amb cinc passos superiors per a la reposició de vials, inclòs el del Camí de les Morts, a què caldrà donar continuïtat per mitjàd'un pas addicional. El ramal permetrà que trens procedents de la línia del TAV –per exemple, els Avant regionals, però també altres de llarg recorregut com els Talgo, Altaria o Alvia que amb l'entrada en servei de la línia han deixat de passar per dins de Tarragona– entrin fins a l'estació de la Part Baixa després de passar per l'intercanviador d'amples previst uns 500 metres al sud de l'estació central. Un intercanviador, és clar, que també permetrà fer el recorregut contrari, i que Foment ha inclòs en el mateix paquet d'obres del ramal i les vies, que de fet és un dels últims que l'Estat ha posat a licitació (al BOE no hi apareix cap nova obra ferroviària des del 8 de gener). Tot plegat és a concurs per un import de 143,7 milions i amb un termini d'execució de 24 mesos (després, a més, caldrà electrificar i posar la via al ramal), si bé, com de les altres obres pendents, no se n'ha sabut res més.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.