Infraestructures

badalona

Badalona celebra un projecte que esperava des de fa deu anys

Diverses autoritats escenifiquen el començament de les obres del passeig marítim al tram entre el carrer de Mar i el port de la ciutat

El projecte forma part de la reforma d'un sector que es completa amb la CACI i l'estació de Renfe

Jordi Serra diu que aquesta obra era una de les seves prioritats

Després de diversos anuncis frustrats fets al llarg de la darrera dècada, Badalona va veure ahir per fi com s'escenificava l'inici de les obres del passeig marítim, al tram de 1.200 metres comprès entre el carrer de Mar –la principal artèria comercial del municipi– i el port de la ciutat. L'alcalde, Jordi Serra (PSC); el delegat del govern a Catalunya, Joan Rangel, i el secretari general del Mar, Juan Carlos Martín Fragueiro, van presidir a la tarda l'acte de col·locació de la primera pedra, un instant que Serra va qualificar d'“important i històric”.

Els veïns de Badalona hauran d'esperar ara divuit mesos per veure com cristal·litza una actuació que permet cosir bona part de la ciutat a la banda de mar, però que no culminarà fins que en els pròxims anys s'actuï als dos extrems del passeig, a les bandes de Sant Adrià de Besòs i Montgat. Ni l'alcalde de Badalona ni el representant del Ministeri de Medi Ambient van posar ahir data a aquesta intervenció.

En canvi, totes les autoritats van fer èmfasi en la inversió que aquestes obres suposen per a la ciutat, ja que impliquen una injecció de 10,9 milions per al litoral badaloní. “Cal destacar –va comentar l'alcalde badaloní– que, en un moment en què l'Estat ha reprogramat moltes inversions, Badalona ha estat sempre present”. Segons el representant del ministeri, el projecte “marca un abans i un després” en la reforma del litoral.

La remodelació del passeig marítim contribuirà a netejar la imatge d'un sector de la ciutat on s'ha d'afegir la reconversió de l'edifici de la CACI en el futur Museu Nacional del Còmic i la Il·lustració i les obres a l'estació de Renfe. La prolongació del passeig ha de servir, a més, per activar un port que el mateix alcalde va admetre que calia revitalitzar. Jordi Serra també va revelar que el passeig marítim, juntament amb la nova plaça central que està prenent forma al punt on s'ha estrenat una estació de l'L2 de metro, eren les seves “prioritats” des que va ser nomenat alcalde en substitució de Maite Arqué.

El nou tram de passeig marítim és franquejat pel mar i pels edificis d'alt nivell que van substituir les antigues fàbriques. La primera pedra es va voler col·locar expressament a escassa distància del pont del petroli, un passeig sobre el mar que la ciutat ha guanyat i que ja forma part del nou litoral. L'element més significatiu de les obres que tot just comencen és una passera de fusta amb vegetació diversa i disposada sense cap ordre geomètric per fer la sensació de paisatge natural.

L'acte d'ahir va ser molt celebrat per l'associació de veïns del front marítim, que va organitzar activitats per als infants i una xocolatada popular.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.