Infraestructures

badalona

El projecte dels nous jutjats s'adjudicarà a final d'any

El termini per presentar propostes de construcció acaba dilluns

L'edificació, que es farà alcostat del futur Corte Inglés, podria licitar-se a final de l'any que ve si es compleixen les previsions de la Generalitat

El nou edifici judicial de Badalona tira endavant amb el concurs per la redacció del projecte de les obres, que tanca el termini de presentació de propostes dilluns vinent, 18 d'octubre. L'obertura de les pliques de les empreses que s'han presentat es farà a final d'aquest any, segons les previsions del Departament de Justícia de la Generalitat, que ha convocat el concurs a través de l'empresa pública GISA.

Aquesta licitació és un dels tràmits inicials que han de fer possible la construcció del futur equipament judicial de Badalona, que s'aixecarà als terrenys que ocupava l'antiga fàbrica Llamas, ara propietat d'El Corte Inglés, que ha cedit un total de 6.000 metres quadrats de la parcel·la a l'Ajuntament de Badalona. El consistori, per la seva banda, ha atorgat la titularitat de 3.208 metres quadrats a la Generalitat per fer-hi els jutjats i la resta la destinarà a zones verdes a tocar dels futurs grans magatzems.

Espai per créixer

Si es compleixen els terminis previstos, l'obra es podria licitar a final de l'any que ve. De moment no es coneix quant de temps poden allargar-se les obres de construcció del futur edifici judicial, que tindrà una superfície construïda de 16.000 metres quadrats i que permetrà encabir els dotze jutjats que hi ha a hores d'ara a la ciutat i disposarà d'espai per a ampliacions futures. El nou equipament s'ubicarà a la confluència dels carrers de Santa Bàrbara i Ventura Gassol, que és el lateral de l'autopista, al barri de Coll i Pujol.

El pressupost base de la licitació de la redacció del projecte, el que es troba ara en fase de concurs, és d'1,4 milions d'euros i el contracte inclou l'assistència tècnica per a la redacció del projecte bàsic i d'execució, l'estudi de seguretat i salut, la certificació de l'eficiència energètica del projecte, l'estudi geotècnic, el projecte d'activitats per a la llicència ambiental i posterior direcció de l'obra i la certificació d'eficiència energètica de final d'obra. El termini estimat per efectuar aquests treballs un cop s'adjudiquin és de sis mesos.

Cinquè jutjat d'instrucció, el gener

El partit judicial de Badalona, que inclou també els municipis de Sant Adrià de Besòs i Montgat, tindrà en funcionament un nou jutjat d'instrucció a partir de gener de l'any vinent, segons les previsions anunciades pel Departament de Justícia. El nou jutjat d'instrucció, que serà el cinquè que entra en funcionament, s'ubicarà a l'edifici dels jutjats del carrer d'en Prim i Riera de Matamoros, tal com ha avançat el mateix departament de la Generalitat. Aquest nou jutjat s'afegirà als quatre d'instrucció que ja funcionen al partit judicial juntament amb els set de primera instància i un de violència de gènere. A hores d'ara, i fins que el nou edifici no estigui construït i entri en funcionament, les dependències judicials de Badalona es troben repartides entre l'edifici dels jutjats del carrer d'en Prim, que ja fa anys que es va quedar petit per oferir tots els serveis, i dos equipaments més, al carrer de Francesc Layret, on hi havia hagut dependències municipals fins que va entrar en funcionament l'edifici d'oficines municipals del Viver, i al carrer de Santa Bàrbara 64, al mateix carrer on s'aixecarà el nou edifici judicial de Badalona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.